Val de infectări cu Sars-Cov-2 la Poliția Capitalei

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sunt pe zi ce trece tot mai expuși la infectarea cu noul coronavirus, numărul cazurilor de infectare din această lună ajungând la 150 de polițiști care au acționat în prima linie.

Situația este destul de critică la nivelul secțiilor de poliție, acolo unde s-au creat focare de infecție, iar tocmai cei de care Ministerul Afacerilor Interne are nevoie mai mult ca oricând în aceste momente ale pandemiei, intră în carantină sau se infectează ca urmare a răspândirii a virusului.

La nivelul Poliției Capitalei avem deja multe Secții de Poliție unde au izbucnit focare Covid, aici numărându-se Secția 13 cu 12 cazuri, Secția 12 cu 6 cazuri, Secția 26 cu 4 cazuri, Brigada Rutieră cu 8 cazuri și Structura Financiară cu 6 cazuri. De asemenea, virusul a ajuns și la Poliția de Frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă, acolo unde 4 polițiști de frontieră au fost testați pozitiv.

Chiar dacă  săptămâna trecută MAI și Ministerul Sănătății au emis o dispoziție comună cu privire la măsurile pentru prevenirea transmiterii virusului, multe dintre măsuri fiind preluate din solicitările trimise de Sindicatul EUROPOL, acestea nu vor limita foarte mult riscul de îmbolnăvire, atâta timp cât colegii noștri nu vor fi testați periodic, ținând cont de rolul pe care îl au aceștia în prima linie. Fără această măsură, riscul este iminent pentru că cifra infectărilor crește de la o zi la alta.

Așteptăm ca fiecare șef de inspectorat de poliție din țară să dea dovadă de responsabilitate, să citească și să înțeleagă în mod corespunzător prevederile dispoziției comune ce a fost transmisă în teritoriu, astfel încât  să evalueze rapid riscurile de infectare a personalului, pentru ca ulterior la nivelul Ministerului Afacerilor Interne să fie dispuse măsuri în vederea punerii în aplicare a aspectelor pe care organizația noastră le-a solicitat privind testarea periodică a angajaților aflați în prima linie.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Val de infectări cu Sars-Cov-2 la Poliția Capitalei

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.