Vaccinarea polițiștilor, obiectiv politic

Pandemia de coronavirus a stârnit o serie de controverse cu privire la modul în care s-a acționat, deciziile luate și protecția angajaților. Iar când vorbim de protecția angajaților ne referim îndeosebi la categoriile esențiale care la debutul pandemiei au jucat un rol primordial (medici, polițiști, jandarmi, asistenți sociali etc).

Nu este o noutate faptul că la începutul pandemiei, polițiștii care au fost  în prima linie nu au beneficiat de echipamente de protecție, deși prin activitățile desfășurate au luat contact direct cu persoanele izolate sau carantinate, ceea ce a dus  la un număr foarte mare de infectări în rândul acestora. Mai mult de atât, stimulentul de risc de care ar fi trebuit să benefieze toate aceste categorii s-a dovedit a fi acordat doar la nivel declarativ.

Cireașa de pe tort o reprezintă apariția unui proiect de ordonanță prin care se impune, fie vaccinarea, fie testarea obligatorie pe banii angajaților. În momentul de față este vorba despre lucrătorii din asistență socială, urmând apoi ca această impunere să fie si pentru celelalte categorii, precum polițiștii, medicii, pompierii, etc. Toată această mascaradă este rezultatul incompetenței celor care s-au ocupat de campania de vaccinare și au eșuat lamentabil, declarația premierului Florin Cîțu fiind consecința situației actuale: Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Astfel că dacă acest prag nu a putut fi atins, atunci se încearcă vaccinarea  forțată a bugetarilor, pentru ca obiectivul adunat a lui Cîțu să fie îndeplinit.

În fapt, prin această ordonanță de urgență, se încalcă dreptul constituțional la muncă prevăzut de art. 41, alin. 1 din  Constituția României: ”Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.”. În urmă cu mai bine de un an, Curtea Constituțională a României a declarat ca fiind neconstituționale prevederile Ordonanțelor militare  prin care erau afectate drepturile constituționale ale cetățenilor. Curtea a statuat că asemenea restricții și condiționări ale drepturilor fundamentale pot fi impuse numai prin lege organică, nicidecum prin ordonanță sau decret.

Mai mult decât atât, orice măsură ce vizează sănătatea și securitatea în muncă reprezintă o obligație în sarcina angajatorului, nicidecum a angajatului, art. 174 din Codul muncii: „(4)Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi.” Această prevedere intră în contradicție directă cu intenția de a obliga angajații la plata testelor PCR prin care să dovedească, anterior prestării muncii, faptul că nu sunt infectați. Aceste testări ar trebui să fie asigurate în mod gratuit, mai ales în contextul în care, și în prezent orice persoană care apelează la serviciul de ambulanță este testat gratuit.

De asemenea, intenția Guvernului de a crea condiții distincte între angajații vaccinați și cei nevaccinați, este de natură să genereze discriminări și tensiuni între cele două categorii. Un asemenea comportament din partea angajatorului este interzis, tot prin Codul muncii: „ Art. 6 (1)Orice salariat care prestează o muncă beneficiază de condiţii de muncă adecvate activităţii desfăşurate, de protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă, precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nicio discriminare.

Nu ne vom poziționa față de cât de eficientă/justificată sau cât de ineficientă/nejustificată este vaccinarea, fiecare persoană fiind responsabilă de propriile decizii. Important e ca angajaților să nu le fie interzis dreptul constituțional la muncă, din motive ce țin exclusiv de criterii politice. Sesizarea CCR cu privire la acest act normativ este una inevitabilă, iar crearea unor tabere între oamenii „responsabili” și oamenii „iresponsabili”, nu poate duce decât la segregare a societății care oricum a fost puternic încercată prin restricțiile din ultimul an și jumătate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Vaccinarea polițiștilor, obiectiv politic

Distribuie

5 răspunsuri

 1. Drepturi, drepturi si iar drepturi. Daca s-ar putea, nicio obligatie !
  Eu, politist vaccinat, am si eu dreptul de a nu fi expus de colegii mei nevaccinati la riscul de la lua Covid. Faptul ca lor nu le pasa ca pot sa dezvolte o forma grava de Covid, e problema lor. Faptul ca un nevaccinat se poate imbolnavi mult mai repede si poate transmite mult mai usor virusul e problema tuturor ! Asa ca haideti sa discutam si de dreptul angajatilor vaccinati si familiile acestora de a fi protejati de stat.

 2. Unde sunt testele de gripa din farmacii ,de ce nu sunt de cumpărat decat testele covid, sau gripa normala pe care au avut-o oamenii înainte de covid nu mai exista, ce șmecherii se fac , au cumpărat multe vaccinuri pe bani grei si trebuie sa le foloseasca , de ce la oameni le este rau dupa vaccin de ce se îmbolnăvesc dupa vaccin ,întrebări normale, încetați cu pacalirea populației!!!

 3. 1. E un vaccin experimental, deci obligatia de a partcipa cineva la experimentarea unor medicamente, constituie crima impotriva umanitatii.
  2. Vaccinul ar trebui sa imunizeze dar nu imunizeaza, atunci ce dracului vor acesti nemernici cu acest vaccin.
  3. Toata lumea cunoaste de pe net ca autorul testelui elaborat in 1981 de medicul care a luat premiul Nobel pentrul el, sustine ca testul nu are legatura cu COVIDUL . El indica o anumita proteina , iar stiinta nu indica nici o proteina toxica. Si atunci cind se face testul de alcoolemie daca iese pozitiv, testatul trebuie dus la spital pentru analiza numita alcoolemie. Daca testul de hepatita iese pozitiv, pacientului i se faca analiza numita viremie pentru a vedea citi virusi are pe unitatea de volum de singe, deci pentru a vedea cit de bolnav este. Numai la testul COVID nu se face si analiza corespunzatoare pentru a vedea citi virusi are in singe pacientul, pentru simplul motiv ca nici un laborator nu a separat acest virus pentru al studia in cultura si a gasi substanta care ii vine de hac. Deci oficial virusul nu exista, mai ales ca vaccinul a inceput sa se fabrice in 2009 iar asa zisul virus a fost declarat aparut in 2018. Deci fabricarea vaccinului a inceput fara virus, deci vaccinul nu are legatura cu vreun virus. Se vede acest lucru si din faptul ca cei vaccinati nu au nici o imunitate impotriva niciunui virus.
  4. Doctorul personal al lui Biden, presedintele SUA, coautor al fabricarii vaccinului, si coautor al declararii pandemiei, il tine pe acesta in stare de zombi, de doarme la intilnirea cu premierul Israelului sau spune ca premierul Angliei din fata sa este premierul Australiei, tocmai ca Joe Biden sa nu constientizeze crimele impotriva umanitatii produse prin vaccin si in SUA.
  5.Deci dragi politisti desi nu sinteti printre preferatii mei, de asta data aveti dreptate sa nu acceptati vaccinul nici de buna voie nici fortat si vom fi toti cei 70-75% dintre cei nevaccinati, la lupta comuna de aceiasi parte a baricadei. Sa nu cedati oameni buni, criminalii trebuie prinsi si bagati la puscarie.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută