Uniforma polițiștilor dezbătută în ședință la IGPR

Astăzi, începând cu ora 16:00, în sala de ședințe a Inspectoratului General al Poliției Române a avut loc o întâlnire între reprezentanții organizațiilor sindicale și conducerea Poliției Române în vederea prezentării unor elemente din componența uniformei de serviciu a polițiștilor.

Cu această ocazie, reprezentanții IGPR ne-au pus la dispoziție în vederea aducerii unor îmbunătățiri, un eșantion din principalele articole din noua uniformă cu care vor fi echipați absolvenții promoției din școlile de agenți de poliție din acest an în vederea, astfel:

  • cămașă;
  • bluză de intervenție;
  • scurtă;
  • tricou;
  • pantalon;
  • șepcuță;
  • pantof de intervenție.

Cu ocazia discuțiilor ce s-au întins pe durata a peste două ore, reprezentanții organizației noastre au formulat propuneri de ordin estetic cu privire la ajustările ce pot fi aduse unora dintre elementele din componența uniformei prezentate, pe care le vom trata punctual, după cum urmează:

CĂMAȘA

Bridele de prindere a microfonului stației de emisie-recepție și a dispozitivului Body Worn Camera să fie repoziționare/eliminate, întrucât în modalitatea actuală în care au fost dispuse nu asigură vizibilitatea inscripției cu denumirea instituției.

BLUZA DE INTERVENȚIE

Am solicitat reducerea înălțimii gulerului, având în vedere că în actuala formă și dimensiune, în momentul închiderii acoperă inclusiv bărbia celui ce o poartă, iar în momentul deschiderii și coborârii acestuia acoperă efectiv gulerul cămășii, realizându-se un efect estetic discrepant prin suprapunerea cu gulerul cămășii.

TRICOUL

Modelul polo al acestui articol este confecționat din bumbac, material care la acest moment, în plină caniculă nu asigură o respirabilitate eficientă a corpului, sens în care am propus să se aibă în vedere confecționarea acestuia dintr-o combinație de materiale mult mai respirabile asemenea personalului din cadrul celorlalte structuri din sistemul național de ordine și siguranță publică, și de ce nu, precum cele din care au fost confecționate tricourile ambulanțierilor.

ȘEPCUȚĂ

Cu privire la acest element din componența uniformei, am criticat modul în care a fost realizată inscripția cu denumirea instituției, urmând a fi luate în calcul mai multe repere de confecționare astfel încât să asigure un efect vizual corespunzător, reprezentantul Direcției Logistice precizând la rândul său că design-ul trebuie îmbunătățit.

Referitor la pulover-ul (polarul) ce a fost achiziționat pentru absolvenții Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, reprezentantul Direcției Logistice ne-a precizat că pentru Poliția Română încă nu au fost stabilite repere exacte cu privire la forma finală a acestuia, reprezentanții organizației noastre propunând ca acesta să fie prevăzut cu însemne/embleme detașabile, astfel încât să poată fi utilizat unor activități operative cât mai variate.

În încheierea dezbaterii am propus conducerii IGPR să repartizeze un eșantion din noua uniformă către mai multe unități teritoriale de poliție deoarece colegii noștri care acționează în stradă, în diferite regiuni ale țării al căror specific climatic este diversificat sunt singurii în măsură să ofere un feed-back referitor la calitatea și eficiența noilor articole de uniformă.

Vă vom informa cu privire la stadiul de realizare, respectiv îmbunătățire a elementelor din componența uniformei, pe măsură ce structurile de resort din cadrul IGPR vor înregistra  noi evoluții în acest proces.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Uniforma polițiștilor dezbătută în ședință la IGPR

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Utilitatea acestei uniforme trebuie sa fie prioritară. Din punctul meu de vedere,acele gulere înalte sunt bune. Sunt polițist in strada de 6 ani, la munte și va zic cu mâna pe inima ca șuieră vântul și frigul pe la gât de nu știipe unde sa-ți mai bagi capul. Gulerul înalt ar ajuta in privința asta, mai ales când trebuie sa stai intr o intersesctie cu orele la dirijat. Celelalte modele nu ajutau, aveau acel guler lăsat pe care nu prea puteai sa-l folosești. Și cred, tot din experiența, ca gecile de iarna trebuie făcute in așa fel încât sa fie comode, ușoare, si anti-vânt si ploaie, in genul gecilor de schi, si toate au gulerul înalt.

  2. Astfel de discuții trebuia să fi avut loc înainte de a se pronunța IGPR că până la sfârșitul anului polițiștii vor fi echipați cu noua ținută. Adică după cele spuse public ieri, devine obligatoriu, chiar dacă Dispoziția Mai și IGPR prevede portul concomitent cu vechea ținută până la sfârșitul anului 2024? Mă întreb oare cei care anul viitor se gândesc serios să părăsească sistemul, sau anul acesta vor fi obligați să achiziționeze noile articole vestimentare, să rămână și fără acei bani de haine? Că de promisiuni de măriri salariale și procente acordate ne-am cam săturat. În rest se cunoaște că sunt interese în spatele acestor micro afaceri de când sunt în sistem.

  3. Nu stiu cine e cretinul care a introdus de la inceput uniforma cu camasa+pantaloni de stofa+cascheta+pantofi cu gaurele si cu toc,intr o tara in care nu sunt drumuri,intr o tara cu mult praf,cu inundatii,namoale etc etc .Oricum le doresc multa m*ie sefilor care ne forteaza sa purtam mizeria asta actuala in care nu ai unde sa tii un pix,un portmoneu sau o simpla statie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută