Un pionier al aviației preia frâiele Academiei de Poliție

Academia de Poliție e de azi în straie de sărbătoare. La cârma instituției de învățământ a fost înscăunat ca rector nimeni altul decât noul pionier al aviației, Marius Florin Mihăilă. Spunem că e pionier al aviației în condițiile în care în vremea pandemiei, când  transportul  bolnavilor cu elicopterele SMURD se făcea cu dificultate, ei bine, acesta și-a permis luxul de a survola împrejurimile, nu înainte de a trimite mesaje de la înălțime prietenilor, să vadă și aceștia cât de sus a putut ajunge. Da, și este adevărat, a ajuns sus la conducerea uneia dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din România.

După ce Academia de Poliție a trecut în ultimii ani printr-o gravă criză de imagine, la conducerea acesteia perindându-se comedianți, pușcăriabili, ei bine acum i-a venit rândul să  păstreze tradiția unui ”pionier al aviației”.  În ultimele 5 luni a fost împuternicit inspector șef la IPJ Sălaj, acolo unde s-a comportat ca un adevărat caimacan al județului, de la opritul mașinilor în trafic, deși nu avea calitate de polițist rutier, până la scrierea pe concediile medicale acordate de medicul specialist a celebrei fraze mihăilene ”nu se aprobă”, deși el nu avea cunoștințe nici de infirmier.

Ceea ce am apreciat la domnul pionier a fost faptul că a păstrat distanțarea socială și a ales să se plimbe cu elicopterul SMURD, supraveghindu-și probabil din aer subordonații care mergeau la medic pentru concedii medicale, măcar să poată să-și justifice ”parafa de medic” al IPJ Sălaj.

Astăzi, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne,  acesta a fost numit în cea mai înaltă funcție în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, respectiv cea de rector.  Marius Florin Mihăilă va prelua conducerea celei mai importante instituții de învățământ superior a MAI începând de mâine, 28 mai 2020.

În calitate de președinte al Comisiei de Etică din cadrul Academiei de Poliție, Mihăilă a girat un verdict de neplagiat în teza de doctorat a lui Adrian Iacob, fost rector al Academiei, căruia CNATDCU i-a retras definitiv titlul de doctor acum două luni. Probabil a lăsat neterminate aceste giruri și mai trebuie să spele imaginea și altor plagiatori  doctori în impostură de la fabrica de doctorate Academia de Poliție.

Nu putem decât să ne exprimăm dezgustul față de direcția greșită în care se îndreaptă această unitate de învățământ având în frunte un”meneger” iscusit doar prin stângăcii și lipsa de profesionalism. Până când  nu se va renunța la numirile politice pe criterii de mediocritate, ne vom lovi în continuare de aceeași pionieri, ingineri sau caricaturiști. Până una alta, nu putem decât să-i urăm domnului Mihăilă decât ”cer senin”.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Un pionier al aviației preia frâiele Academiei de Poliție

Distribuie

2 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută