Ultima ORĂ! Crește norma de hrană din ianuarie 2018

Așa cum v-am furnizat și până în prezent informații legitime, continuăm să vă prezentăm noutățile din plan legislativ cu impact asupra sistemului de ordine și siguranță publică. Au existat zvonuri în ultimele luni cu privire la faptul că norma de hrană a crescut doar pentru militari. Acest zvon fals menit să distragă atenția de la realele probleme ale sistemului a fost răspândit tocmai pentru că mulți dintre noi nu știm care este mecanismul care determină creșterea sau scăderea normei de hrană.

În primul rând, valoarea normei de hrană se stabilește și se actualizează, în mod unitar, de către toate instituțiile din sistemul de ordine publică prin intermediul Ministerului Apărării Naționale . În al doilea rând, mecanismul de creștere sau scădere a acesteia este raportat la indicii prețurilor de consum din piață. În momentul în care, raportat la cifrele statistice publicate de Institutul Național de Statistică, rezultă diferențe de peste 5% față de luna în care a fost stabilită ultima dată valoarea normei de hrană, se efectuează demersuri pentru actualizarea acesteia conform OG 26/1994.

Organizația noastră a urmărit îndeaproape aceste date statistice de pe site-ul INS iar în luna noiembrie am transmis o adresa prin care am sesizat creșterea prețurilor la produsele alimentare la care se raportează valoarea normei de hrană. Astfel, ni s-a confirmat de către oficiali ai Ministerului Apărării Naționale că există în acest moment pe circuitul instituțional un proiect de HG pentru actualizarea normei de hrană și creșterea acesteia cu 2 lei/zi, începând cu luna ianuarie 2018, pentru întreg personalul instituțiilor din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Ultima ORĂ! Crește norma de hrană din ianuarie 2018

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Doamne,cei din MAPN stiau inaintea noastra ca se va mari cu 2 lei,nu e posibil asa ceva sa fie mai informati decat noi cu sindicate……..

  2. Este logic sa afle primii cei din Mapn intrucat ei calculeaza aceasta norma de hrana…Din pacate nu am luat atitudine si le-am permis sa face orice acestui guvern de tepari……cu siguranta nu vom primi nimic..

  3. Din ce imi aduc eu aminte…niciun guvern de dupa revolutie nu si-a permis sa inghete aceasta norma de hrana asa cum a procedat acest guvern.

  4. cei de la MAN sunt singurii indreptatiti sa calculeze norma de hrana. de aia stiu inaintea tuturor. pe calculul lor se aliniaza imediat toate institutiile din ordine publica si aparare.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută