Transparență la repartizarea biletelor de odihnă la Poliția de Frontieră

Astăzi, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a avut loc ședința de repartizare a biletelor de odihnă la complexele hoteliere ale MAI. Pentru IGPF au fost repartizate un număr de 39 bilete ( 22 bilete la Hotelul Meridian-Mamaia și 17 la Hotelul Diana-Saturn.

Ca și modalitate de repartizare, s-a avut în vedere procedura de sistem existentă la nivelul instituției prin care trebuiau îndeplinite 2 condiții:

 • să nu  fi beneficiat în ultimii  3 ani de bilete de odihnă la unul dintre cele 2 hoteluri;
 • vechimea în structurile MAI;

Apreciem transparența și buna organizare a ședinței de repartizare a biletelor de odihnă, precizând faptul că toate cererile au fost verificate de către membrii comisiei, iar acolo unde au existat mici suspiciuni cu privire la completarea cererilor, s-au făcut verificări suplimentare.

Împreună cu membrii comisiei am convenit ca pentru anul viitor să ne reunim într-un grup de lucru pentru a analiza și veni cu propuneri de îmbunătățire a procedurii de sistem privind acordarea biletelor de odihnă pentru perioada estivală, astfel încât să putem veni în sprijin și pentru cazurile sociale existente.

Numărul de locuri alocate IGPF a fost  insuficient în raport cu cererile depuse, fapt pentru care vom solicita Direcției Generale Logistice din MAI, ca pentru anul viitor să procedeze la mărirea perioadei în care polițiștii își pot depune cererea pentru un bilet de odihnă în baza repartițiilor de la subunități, astfel încăt  acestea să acopere în totalitate  lunile  iunie, respectiv septembrie.

Nu doar la IGPF repartizarea s-a făcut în mod transparent, ci și la structurile subordonate, fapt pentru care apreciem foarte mult acest lucru și vrem să-i provocăm pe colegii noștri care spun” nu depun cerere, că oricum nu voi fi ales”, ca pentru anul viitor să renunțe la această prejudecată  și să completeze o cerere.

 

Viitorul ne aparține!

Iconaru Marius, Secretar General Sindicatul Europol

Sindicatul EUROPOL: Transparență la repartizarea biletelor de odihnă la Poliția de Frontieră

Distribuie

9 răspunsuri

 1. Buna ziua.Cu tot respectul dar vechimea nu este un criteriu pt faptul că întotdeauna cineva va avea peste 25 de ani….si noi cu 18
  ,19 ,20,etc nu vom putea…
  Multumesc..

  1. Salutare
   Ai completat cerere că sa vezi daca poți sau nu poți?? Eu am reușit de exemplu și am 13 ani vechime. Trebuie sa existe niste criterii bde departajare altfel cum i-ai departaja, prin criteriul primul venit primul servit???

   1. Silviu, las-o mai moale.Eu am 21 de ani si nu am prins, pentru ca nu am “nimerit “seria si perioada.Cum naiba se face ca sunt unii care nimesrc din plin seria si perioada si merg 4 ori la rand(si sunt de la logistica)

 2. De ce doar in cele 2 locatii se fac repartitiile? Mai sunt si alte locatii prin tara unde se poate merge in concediu… Brasov, etc… In locatiile alea de ce nu se fac repartitii? Au purici?

 3. Celelalte locații precum Predeal, Brașov, rezervările sunt la liber, adică primul venit primul servit.

 4. Într-adevăr a existat transparență în repartizarea biletelor, problema care a apărut și care persistă de ani de zile este termenul scurt de depunere a cererilor. Ex: la subunități a apărut dispoziția vineri la final de program, iar pana luni la ora 10.00 trebuiau depuse cererile. ..Timp extrem de scurt. Pe acest lucru trebuie insistat. În rest totul ok.
  P.S. Sunt și eu unul dintre pesimiștii care au depus cerere fără nici o speranță și care spre surprinderea mea, am prins loc la Diana în luna august.

 5. Am 25 de ani de munca și nu am prins bilet deși nu am beneficiat niciodată. A prins un coleg cu mai mulți ani de munca care a mai fost beneficiar de bilet dar nu în ultimi 3 ani. Dacă voi credeți ca aceste criterii sunt în regula, va înșelați. Criteriile sunt făcute sa prindă bilet cine trebuie nu cine nu a mai beneficiat niciodată.

 6. Biletele ar trebui repartizate cu un an inainte pentru ca beneficiarul să-și planifice concediul în acea perioada și ar trebui stabilite criterii obiective pe baza de punctaj.
  Exemplu :
  Ai mai beneficiat. – 1punct
  Nu ai mai fost +1punct
  Vechime.+1punct
  Un copil. +1punct
  Doi copii. +2 puncte
  Etc…
  Doar asa va prinde bilet de odihna toți cei care doresc.

 7. La IPJ Dâmbovița, 90% din nr.biletelor sunt “luate” de cei de la județ . In teritoriu ajung aproape deloc. Nu mai vorbesc de mediul rural .
  Propun :
  – biletele sa fie împărțite de la județ pe fiecare subunitate din teritoriu în funcție de nr.de polițiști ( ex.: La județ – 5 bilete ; la poliția municipală – 5 bilete ; la polițiile orășenești – 3 bilete ; la Secțiile Rurale – cate 2 bilete) . De aici , fiecare subunitate își repartizează bietele pe polițist în funcție de criterii bine stabilite.
  Așa cred că ar fi o distribuire uniformă si obiectivă in tot judetul

  – de la nivel central să fie redusă perioada sejurului de la 7 la 5 nopți . În felul acesta vor putea beneficia mai mulți polițiști . Cine vrea să stea mai mult să se ducă în afara hotelurilor MAI

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută