Tranșa a treia din aplicarea OUG 75 se virează începând de astăzi

Începând de astăzi, unele unități de poliție  au virat  a treia tranșă  de 25% corespunzătoare drepturilor litigioase prevăzute de OUG nr.75/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene și alte modificări fiscal-bugetare (spor fidelitate, studii superioare și pericol deosebit). După această a treia tranșă de 25%, urmează ca pentru anii 2023 să fie virată a patra tranșă de 25%, iar în anul 2024 ultima tranșă de 35%.

Unele inspectorate de poliție, cum e IPJ Mehedinti sau Itpf Giurgiu au virat chiar azi banii, altele vor vira mâine, iar până la sărbătorile pascale vor fi achitate toate aceste drepturi salariale restante. Pentru un calcul exact al sumei pe care fiecare polițist o are de încasat de pe urma furtului din salariile polițiștilor pe care MAI l-a săvârșit din aprilie 2015 și până la pronunțarea Deciziei 51 de către ÎCCJ, se înmulțește ultima tranșă primită cu 2,5 la care se adaugă dobânda și inflația.

De exemplu, un polițist care a primit anul trecut tranșa a doua de 10% in cuantum de 1750 lei, va primi in zilele următoare  1700 lei X 2.5 + dobânda +inflația= aprox. 4800 lei. Reiterăm faptul că aceste sume nu reprezintă măriri salariale, bonusuri sau prime, ci acele sume de care polițiștii trebuiau să beneficieze încă din anul 2015 și  pe care  le primesc cu țârâita  acum  în 5 ani.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Tranșa a treia din aplicarea OUG 75 se virează începând de astăzi

Distribuie

16 răspunsuri

  1. Ce se intampla cu politistii care au incetat raporturile de serviciu cu unitatea I.G P.R la data de 01.02.2022, cum este cazul meu..?

  2. Ce se intampla cu politistii care au incetat raporturile de serviciu cu unitatea I.G.P.R. la data de 01.02.2022, asa cum este cazul meu ?

  3. Bună ziua! Vă rog frumos să îmi spuneți dacă eu fiind pensionat pe caz de boală gr.III, din luna februarie a anului 2020 și am fost polițist din februarie 2006, beneficiez de această tranșă! Vă mulțumesc!

  4. Ba deștepților, nu mai puneți voi sume de la voi, ca ne băgați carcota în case… soțiile așteaptă acum sa venim acasă cu 4800 lei.

  5. Alooo, onor sindicat cei care au ieșit înainte de 31 ianuarie 2017 cu 6 luni nu au fost puși în pericol ? Nu au fost fideli , nu sunt valabile studiile superioare ? Ok înțeleg s-a prescris din cauza dobitocilor care nu au acordat aceste drepturi la timp și nu primim din urmă, dar actualizarea veniturilor actuale ? La unii le-a pus 500-700 la pensii la alții nimic ! E corect ? Au mai creat o prăpastie între pensionarii dinaimte de 31.01.2017 și cei de după 2017 . Care este algoritmul creierelor tâmpite de au gândit așa ?

  6. Bună seară în legatura cu transa de bani data astăzi…. Am colegi care au luat între 4800 și 7000 RON… Eu am luat doar 520 ron… De ce asa mare diferența? Mentionez faptul ca sunt angajat în cadrul MAI din 2012….

  7. Bună seara! Pentru cei trecuți in rezerva cu drept de pensie în cursul anului 2021, care este procedura? Cum întram în posesia banilor? Inspectoratele județene ne vor vira în conturile în care am primit salariile, sau măcar ne va anunța în vreun fel? Mulțumesc!

  8. Sindicatele ar trebui să se ocupe și de pensionari indiferent de anul ieșirii la pensie,să se facă ceva ptr.echilibrarea acestora.Spre ex.eu cu 32 de ani vechime neîntreruptă-total 48 de ani am pensia mai mică cu cel puțin 40% față de ceilalți pensionați mai recent! Sindicaliștii ar trebui să se gândească că ei sunt pensionarii de mâine și vor întâmpină aceleași nedreptăți dacă nu iau măsuri!

  9. De ce se fac discriminări, de ce bataia de joc continua cu tot aplombul ? Polițiștii ieșiți la pensie în 2016 nu primesc acest drept de ce ? Uni s negrii alti s albi ?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută