„Te prind și te tai” i-a spus polițistului! Între timp la IPJ Dolj nu se întâmplă nimic

În timp ce doamna ministru ne povestește pe la toate posturile tv cum va revoluționa Statutul Polițistului și cum vom căpăta super puteri, super protecție si super autoritate, nu mai departe de acum două zile, un stimabil cetățean care ne plătește nouă salariile, pe numele său de scenă „Emil Costinel HOȚU”, după ce a fost atins de brațul lung al legii și a rămas fără permis de conducere a postat pe pagina de FACEBOOK mai multe mesaje de amenințare la adresa agentului constatator.

Am așteptat intenționat să treacă o perioadă rezonabilă de timp pentru a vedea dacă structurile MAI, în speță Direcția Generală de Protecție Internă sau chiar cei din structurile de la nivelul IPJ Dolj vor interveni pentru a-și exercita atribuțiile pe linia protecției personalului. Din păcate, până la acest moment nimeni nu a intervenit și nu a fost declanșată nici o cercetare în acest sens cu toate că am mai avut acum câteva săptămâni un caz similar cu o colegă de la IPJ Argeș.

https://www.agerpres.ro/justitie/2017/07/25/arges-un-barbat-care-a-amenintat-o-politista-pe-facebook-retinut-pentru-ultraj-09-35-25

Fără intenția de a fi malițioși, nu putem să nu observăm că atunci când polițiștii postează, distribuie sau apreciază diferite materiale pe conturile lor personale de facebook, deseori se întâmplă să fie chemați pe la structurile de control intern ca urmare a sesizărilor din oficiu și li se cer explicații. Iată însă că atunci când un polițist este în situația de a i se spune „te prin și te tai” sau „ sa sugi pola Manafule”, pentru faptul că și-a făcut datoria, este lipsit de interes pentru cei care ne conduc.

 

Vedeți voi, exact acest tip de comportament mioritic este cel care prejudiciază cel mai mult autoritatea polițistului despre care toți ne dăm cu părerea. Pentru a genera o protecție a polițistului și a-i reda autoritatea ca persoană care se află în exercițiul funcțiunii publice, imediat ce a apărut acel mesaj pe facebook, cineva trebuia să bată la ușa cocalarului și să îl cheme la secție unde să îl întrebe ce sentimente l-a încercat în momentul în care a scris acele lucruri pe facebook și să îi spună că va petrece următoarele 24 de ore în arestul Poliției pentru că este cercetat pentru infracțiunea de ultraj.

Degeaba vorbim despre creșterea pedepselor pentru ultraj și amenzi mărite pentru că scursurile societății nu citesc legea și implicit nu o cunosc. Nici dezaxatul de la Suceava, care l-a ucis pe colegul nostru, suntem ferm convinși că nu știa cât este pedeapsa pentru infracțiunea de omor și nici care sunt sporurile de pedeapsa pentru circumstanțele agravante.

Noi trebuie să identificăm soluții legislative pentru ca nerespectarea dispozițiilor polițistului, indiferent de situație, să îi dea posibilitatea să folosească legal orice mijloace din dotare, fără să mai fie nevoit să respecte proporționalitatea atacului și celelalte principii existente care dau bine doar pe hârtie.

Sindicatul EUROPOL a înaintat o solicitare ministrului Carmen Dan prin care îi cerem să intervină de urgență ți să dispună un control pentru modul deficitar în care a fost tratat acest caz la nivelul IPJ Dolj.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: „Te prind și te tai” i-a spus polițistului! Între timp la IPJ Dolj nu se întâmplă nimic

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută