Susținem pregătirea profesională a polițiștilor

Pornind de la deviza Sindicatului Polițiștilor Europeni „EUROPOL”, „Viitorul ne aparține!” – putem afirma că viitorul este mai sigur atât pentru cetățeni cât și pentru polițiști atunci când are loc o dezvoltare conștientă și asumată a principalei arme deținute de fiecare polițist în parte și anume pregătirea profesională.

Ca organizație sindicală am susținut și am militat permanent pentru drepturile polițiștilor fie că acestea aveau în vedere dotarea (bodycam, pistoale, autoturisme etc) sau dreptul la o pregătire continuă de calitate.

Astfel, când reprezentanții Filialei Timiș a organizației noastre au identificat o inițiativă care susține dezvoltarea pregătirii polițiștilor operativi, inițiativă venită tocmai din partea structurii care are atribuții pe această linie, respectiv Serviciul de Pregătire Profesională Timiș, au hotărât să acorde acesteia atenția și implicarea de care avea nevoie pentru a înregistra o reușită. Inițiativa reprezenta organizarea unei sesiuni speciale de tragere dinamică, sesiune organizată sub forma unui concurs și care a fost dedicată structurilor operative din cadrul IPJ Timiș.

Încă de la debutul discuțiilor ideea a fost susținută activ de reprezentanții organizației noastre de la nivelul IPJ Timiș, cu atât mai mult cu cât în trecut a fost organizat un concurs de tragere cu pistolul de către Filiala Timiș a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, în colaborare cu poligonul The Blue Line – concurs prezentat aici.

Fără a avea prea mult timp la dispoziție cele două echipe (echipa Serviciului de Pregătire Profesională Timiș și echipa Filialei EUROPOL Timiș) au început să aibă sesiuni de discuții pentru a putea pune în scenă inițiativa menționată, în final promovându-se organizarea „Cupei Structurilor Operative la tir individual” la nivelul IPJ Timiș.

 

Filiala EUROPOL Timiș a asigurat suportul logistic (cupe, diplome, mape, formulare de preluare feedback, premii) care nu a putut fi pus la dispoziție de către IPJ Timiș, respectiv partea de organizare și asigurare a fondului de premiere pentru cei mai buni trăgători.

Concursul organizat a reprezentat un real succes în viziunea tuturor celor 52 de participanți, dar nu numai, organizarea bucurându-se de un feedback pozitiv din partea tuturor polițiștilor din cadrul IPJ Timiș. Conform prevederilor legale privind pregătirea continuă, au fost stabilite două categorii de concurenți, respectiv categoria Specială și categoria Accentuată.

 

Proba de tragere a fost una dinamică și a implicat schimbarea a 3 încărcătoare și tragere asupra a două tipuri de ținte, iar cel mai bun trăgător a fost desemnat cel care a reușit să obțină cel mai bun timp la terminarea tragerii. S-a ținut cont de asemenea și de calitatea ochirii existând bonusuri la ochirea țintei tip pop-up precum și penalizări la ochirea pe zonele 1, 2 și 3 ale țintei piept.

Cel mai bun timp din concurs a fost de aproximativ 8,65 secunde la grupa Specială și de aproximativ 14,16 secunde la grupa Accentuată.

Fondul de premiere a fost în valoare de peste 4000 lei și a fost asigurat de Filiala Timiș a Sindicatului Polițiștilor Europeni „EUROPOL”, cu sprijinul colaboratorilor de nădejde de la nivelul județului Timiș, colaboratori care oferă, la serviciile prestate, și discount-uri pentru membrii de sindicat.

 

 

 

Premiile asigurate au fost următoarele:

  • AutoCBN – a asigurat locul I pentru Categoria Accentuată de pregătire oferind câștigătorului 1 pachet de detailing auto profesional în valoare de 500 euro;
  • Paul-Trans  – a asigurat locul II pentru Categoria Accentuată de pregătire oferind câștigătorului un voucher în valoare de 500 lei care poate fi folosit pentru reparații auto;
  • Zaza Resto Pub  – a asigurat locul III pentru Categoria Accentuată de pregătire oferind câștigătorului un voucher în valoare de 150 lei;

 

  • ExitGAMES  – a asigurat locul I pentru Categoria Specială de pregătire oferind câștigătorului un voucher pentru 4 persoane;
  • The BlueLine  – a asigurat locul II pentru Categoria Specială de pregătire oferind câștigătorului un voucher pentru un pachet de tragere în poligon – NATO`s choice + 45 cartușe 9x19mm;
  • Asigurări MOKA  – a asigurat locul III, Mențiunea I și Mențiunea II pentru Categoria Specială de pregătire și Mențiunea I și Mențiunea II pentru Categoria Accentuată de pregătire oferind câștigătorilor câte un voucher în valoare de 100 lei pentru fiecare.

Cele 10 premii au fost înmânate câștigătorilor de către reprezentanții Sindicatului EUROPOL Timiș în data de 05.12.2022 odată cu organizarea ședinței de avansare înainte de termen a polițiștilor din cadrul IPJ Timiș, însă într-un cadru separat – respectiv la poligonul de tragere.

Le mulțumim sponsorilor pentru premiile puse în concurs și adresăm felicitări organizatorilor – Serviciul de Pregătire Profesională Timiș – pentru implicarea în a face din pregătirea polițiștilor o atracție de la care să nu poată lipsi.

Vom susține în continuare inițiativele care vor avea ca obiectiv principal îmbunătățirea şi perfecționarea deprinderilor necesare polițiștilor în exercitarea profesiei.

Adresăm felicitări câștigătorilor care, practic au confirmat prin rezultatele obținute că reprezintă elita IPJ Timiș în ceea ce privește tragerea cu pistolul din dotare.

Totodată adresăm mulțumiri speciale colaboratorilor Sindicatului Polițiștilor Europeni „EUROPOL” – Filiala Timiș:

 

Nu în ultimul rând, dorim să urăm  felicitări tuturor participanților și să ne exprimăm dorința ca acest tip de eveniment să devină o normalitate și să fie repliat în cât mai multe unități ale Poliției Române!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Viitorul ne aparține!

Sindicatul EUROPOL: Susținem pregătirea profesională a polițiștilor

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută