Statutul polițistului modificat de Guvern. Pe tine cine te recomandă?

Astăzi în cadrul ședinței de Guvern a fost adoptată Ordonanța de urgență prin care se modifică Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, iar cei care vor absolvi cursurile unui master profesional, altii decât personalul MAI, în cadrul Academiei de Poliție, vor deveni după nici un an de zile ofițeri de poliție.

Deși actul normativ a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social, deși în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social și a Dezbaterii publice din data de 28 iunie am criticat vehement ”urgența” acestui act normativ și nu am fost de acord cu prevederile din proiect, sens în care am venit cu modificări suplimentare ale acestuia, ei bine, așa cum era de așteptat, Ministerul Afacerilor Interne a trimis actul spre aprobare în aceeași formă și cu aceeași ”urgență”.

Practic, prin modificările aduse nu se aduce niciun aport la deficitul de personal existent și nici nu se produce vreun efect, cel putin în perioada  următoare, ci pur și simplu se  creează o mare discriminare față de cei care au absolvit deja un master profesional în cadrul aceleiași instituții.

Nu am văzut din partea ministrului Lucian Bode aceeași urgentare și pentru scoaterea la concurs a funcțiilor de conducere vacante, ”amenințând” încă de la preluarea mandatului că ”săptămâna viitoare” vor fi demarate acestea. Încercăm să deslușim la ce săptămână a făcut referire, dacă la prima din anul 2022 sau după calendele grecești. Cu astfel de modificări se dorește să se facă reformă în MAI, instituție care se află într-un colaps de personal, de perspective de viitor și de specialiști.

CITESTE AICI FORMA ADOPTATĂ DE GUVERN

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Statutul polițistului modificat de Guvern. Pe tine cine te recomandă?

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Aceasta lege nu este discriminare fata de polițiștii care doresc sa urmeze acest master sau fata de polițiștii care au frecventat si promovat un master profesional.
    De ce un polițist care anii trecuți a obținut diploma master sau politistul care obține diploma de master anul acesta, în cadrul Academiei de Politie nu este făcut ofițer? Acele mastere tot profesionale au fost! Eu de exemplu am absolvit “managementul operațional la frontiera externa schengen” master profesional pe care nu -l pot folosi în civilie.
    Doar mie îmi pare discriminare sau …

  2. Speță : Pompier angajat direct din sursă externă, cu pile, făcut polițist în același oraș(6000 locuitori toți se cunosc) , în doar 2 ani de la transfer , are deja la activ și pe rol dosare penale,… ptr comportament …., făcut master la Academie , numai el știe cum , îl faci ofițer de poliție când el e varzăăă ???????????, la vârsta de 50 și de ani , după ce a fost tractorist , șofer pe lăptăreasă în aceiași localitate ? Asta a ajuns Poliția Română? Trăiască partidul și prostia , mod de stimul de altădată al copiilor de 10 din licee!!! Peste puțini ani o societate va plânge ptr. nesimțirea voastră !

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută