Sporul de manevră pentru ultimii 3 ani la ITPF Timișoara

Polițiștii de frontieră  din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Timișoara, care au calitatea de personal navigant, au primit azi plata retroactivă pentru ultimii 3 ani a sporului de manevră care a fost plătit greșit până în luna septembrie 2019.

În concret, în urma unei sesizări  adresate Ministerului Afacerilor Interne cu privire la modul greșit  de pontare și plată  a sporului de manevră pentru cei aproximativ 150 de marinari din cadrul ITPF Timișoara, Direcția Generală Financiară, ne-a confirmat punctul nostru de vedere și a concluzionat că  personalul navigant care lucrează în ture de noapte și efectuează manevre cu ambarcația, trebuie să fie plătiți  pentru acestea, pe zile calendaristice, și nu pe ture serviciu așa cum interpreta în mod eronat ITPF Timișoara, astfel că polițiștii de frontieră trebuie sa primească sporul pentru 2 manevre, ci nu pentru una singură.

 

În baza răspunsului primit, am solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, punerea în plată în mod corect a acestui spor, cât și plata retroactivă a acestuia pentru ultimii 3 ani , prin refacerea pontajelor.(VEZI adresa AICI). 

În urma acestor demersuri, începând cu luna septembrie, polițiștii de frontieră au primit sporul de manevră  în plată în mod corect. Patru luni de zile i-a luat ITPF Timișoara să calculeze aceste drepturi, iar azi  polițiștii de frontieră care au solicitat prin raport scris, au primit retroactiv sume majoritar cuprinse între 400 și 3000 lei, fiind de asemenea colegi care au primit suma de  6300 lei. Organizația noastră a creat la acel moment și un model de raport pentru solicitarea acestui drept. Dacă mai sunt polițiști de frontieră, care din varii motive nu au avut curajul să-și ceară drepturile, o pot face, completând acest tipizat (VEZI modelul de raport AICI)

Noi vom continua să fim consecvenți și să reprezentăm drepturile polițiștilor la cel mai înalt nivel, important fiind să ne sesizați de fiecare dată  când constatați că interesele sau drepturile voastre nu au fost respectate. Ne puteți trimite sesizări, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol, fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

 

Sindicatul EUROPOL: Sporul de manevră pentru ultimii 3 ani la ITPF Timișoara

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută