Sporul de frontieră pentru polițiștii din cadrul IPJ Timiș

Problematica fluxului masiv  de migranți la frontiera de sud-vest a României a determinat Ministerul Afacerilor Interne la crearea unor planuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei, astfel că polițiștii din cadrul IPJ Timiș au fost trimiși în interesul serviciului să desfășoare activități specifice controlului de frontieră în cadrul sectoarelor  Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Conform prevederilor Anexei 7 a Ordinului MAI S/7 din 31.01.2018, personalul detașat sau trimis în interesul serviciului să desfășoare activități în legătură cu controlul de frontieră așa cum sunt ele definite de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Română, beneficiază de procentul  indemnizației de frontieră în cuantum de 20%, așa cum  se acordă  personalului unităților la care a fost detașat sau trimis în interesul servciului.

Colegul și membrul nostru de sindicat, Dănciulescu Ovidiu din cadrul Secției 3 Poliție  Timiș, a făcut demersuri atât în nume propriu, cât și pentru ceilalți colegi  din cadrul secției, pentru acordarea acestui drept salarial, având în vedere că începând cu luna aprilie 2017 și până în prezent au desfășurat activități specifice în zona de competență a ITPF Timișoara. Astfel că, pentru toți polițiștii pentru care s-a solicitat acordarea acestei indemnizații, IPJ Timiș  va trebui să-i pună în plată.

Suntem plăcut surprinși de tenacitatea și consecvența acestuia, cât și de documentarea în amănunt a esenței problemei, astfel că, încă de la începutul carierei sindicale a dat dovadă de implicare, și de asemenea, de dorința de apărare a drepturilor și intereselor polițiștilor, ceea ce ne duce cu gândul că la IPJ Timiș va fi o organizație sindicală puternică.

Ca organizație sindicală  vom oferi în continuare tot sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Timiș a căror drepturi sunt călcate în picioare și considerăm pe bună dreptate, că nu era în sarcina polițiștilor această obligație, ci în sarcina directă a angajatorului. Nu ne e de mirare acest lucru, în condițiile în care “menegerii” multor unități de poliție se fac că plouă atunci când vine vorba de respectarea drepturilor polițiștilor.

Dacă mai sunt polițiști în această situație, nu ezitați să ne sesizați fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook  “Sindicat Europol”.

Sindicatul EUROPOL: Sporul de frontieră pentru polițiștii din cadrul IPJ Timiș