Sporul de antenă pentru orele suplimentare va fi plătit din nou

Sporul pentru condiții grele sporul de antenă) se va pune din nou în plată în cazul efectuării orelor suplimentare după ce am sesizat Direcția Generală Financiară din MAI. Clarificarea trimisă  de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale precizează  faptul că ” în situația în care orele lucrate în condiții grele de muncă depășesc timpul normal de lucru lunar, plata sporului pentru condiții grele de muncă pentru orele efectuate în plus se poate efectua în luna următoare.”

Urmare a sesizărilor primite din partea colegilor care au efectuat ore suplimentare și pentru care sporul de condiții grele(sporul de antenă) nu se mai  punea în plată din cauza unor interpretări eronate a auditului, am sesizat de îndată conducerea Ministerului Afacerilor Interne, în care am solicitat remedierea situației, cât și explicații cu privire la modul de calcul.

În fapt, sporul pentru condiții grele (sporul de antenă) în cuantum de 10% se acorda doar pentru numărul de ore lucrătoare dintr-o lună. Chiar dacă polițistul era chemat la serviciu și în afara orelor de program, acest spor se aplica doar pe numărul de ore lucrătoare aferent fiecărei luni, determinat prin înmulțirea numărului de zile lucrătoare cu 8 ore. Cu alte cuvinte, dacă într-o lună avem 20 de zile lucrătoare, adică o normă de 160 de ore, iar polițistul lucra 184 de ore, i se plătea în acea lună sporul de antenă doar pentru cele 160 de ore. În luna următoare, tot cu titlu de exemplu, dacă polițistului i se compensau cu timp liber cele 24 de ore lucrate suplimentar, acesta se prezenta la serviciu 136 de ore însă i se plătea sporul de antenă, în mod evident, pentru numărul întreg de ore de 160, corespunzător perioadei lucrate luna precedentă.

 

Nu este pentru prima dată când auditorii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma verificărilor efectuate, vin cu câte un punct de vedere prin care drepturile care se cuvin polițiștilor sunt franjurate. Important este ca de fiecare dată să ne sesizați când constatați că nu vi se pun corect în plată drepturile salariale.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Sporul de antenă pentru orele suplimentare va fi plătit din nou

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.