Sporul de 75% se acordă eronat la IPJ Dolj

După mai bine de doi ani de la acordarea sporului de 75% pentru orele lucrate în zilele de repaus săptămânal, de sărbătoare legală și în celelalte zile în care, potrivit legii nu se lucrează, „specialiștii” din IPJ Dolj habar nu au cum se aplică acest drept.

Spunem asta deoarece, în urma unei sesizări a Filialei Dolj a Sindicatului EUROPOL, conducerea inspectoratului, în loc să intervină punctual pentru remedierea situației, a „recomandat” ca polițiștii să fie plătiți după 60 zile pentru orele pe care le prestează pentru acest interval.

Practic, deși polițiștii lucrează în baza unei planificări lunare, în care sunt trecuți în serviciu inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, fără a presta ore peste durata normală a programului de lucru, nu beneficiază de sporul de 75% la drepturile salariale cuvenite în luna în care au fost efectuate, conform prevederilor art. 3 alin. 3 din Ordinul MAI 4/2015.

Logica în colțuri a „specialiștilor”, pentru care, program normal de lucru înseamnă numai de Luni până Vineri, de la 08:00 – 16:00, este că orele astfel prestate, sunt considerate ore suplimentare, deși, ATENȚIE, nu există nici măcar o dispoziție emisă în acest sens, și nici nu se depășește norma lunară de ore.

Mai mult, bătălia a ajuns în acest moment la nivel de orgoliu, pentru că, este inacceptabil pentru un inspector șef, să admită că reprezentanții unui sindicat au dreptate. Și atunci, îți pui „călaul”, în persoana șefului Biroului Control Intern, care nici măcar nu are atribuții în acest sens, să comenteze informările sindicatului și să își dea el cu părerea despre cum trebuie acordat sporul.

Puteți vedea în adresa alăturată, gafa imensă pe care o face acest șef, prin aceea că, pentru el, fișa postului este cea care stabilește programul de lucru al polițistului și nu dispoziția care se emite anual în temeiul Ordinului MAI 577/2008.

Iar pentru că ne-a stârnit interesul, am început să căutăm și în fișele postului, unde am avut surpriza să găsim alte anomalii, dar, referitor la programul de lucru, nici măcar nu este individualizat, ci este menționat generic, așa cum se regăsește azi în Codul Muncii, 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână.

Pentru a rezolva acest conflict care deja a atins orgoliile înstelaților din IPJ Dolj, vom cere ajutorul Corpului de Control al Ministrului pentru a face lumină în acest caz în care, tocmai inspectorul șef și șeful biroului control intern, cei care ar trebui să dețină adevărul absolut, gafează impardonabil.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Sporul de 75% se acordă eronat la IPJ Dolj

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută