Solicităm suspendarea oricăror activități cu publicul

În contextul actual, a măsurilor pe care fiecare instituție bugetară le-a dispus în propria curte, vedem cum șefii din Poliția Română asistă nepăsători la situațiile de risc și vulnerabilitate la care sunt expuși polițiștii care intră zilnic în serviciu.

Paradoxul este că tocmai în cadrul structurii care gestionează situația de criză generată de coronavirus -COVID 19, de unde vin toate indicațiile și recomandările, respectiv Ministerul Afacerilor Interne, vedem cum proprii angajați sunt lăsați de izbeliște, fără echipamente de protecție (mănuși, măști, dezinfectant etc.) și fără nicio măsură luată de inspectorii șefi pentru a limita contactul polițiștilor cu cetățenii.

Să nu mai vorbim de zonele rurale sau de orașele mici, unde clădirile ce găzduiesc sediile poliției (posturi, poliții orășenești) nu au nici măcar apă curentă, nu au grupuri sanitare și nu au personal care să asigure curățenia spațiilor de lucru. În asemenea circumstanțe, nu avem cum să nu vorbim iminența contaminării la care se expun toți acești colegi ai noștri care se prezintă zilnic la serviciu.

Solicităm pe această cale, conducerii Poliției Române, Poliției de Frontieră Române și Inspectoratului General pentru Imigrări verificarea modului în care sunt/nu sunt implementate măsurile de protecție la nivelul unităților subordonate. Verificarea disponibilității stocurilor de echipamente de protecție (mășuși, măști, dezinfectant etc) și a modului în care acestea au fost repartizate polițiștilor și dispunerea unor măsuri de suspendare a activității cu publicul și de limitare a interacțiunii patrulelor de poliție (ordine publică, rutieră) cu cetățenii, urmând să se intervină doar la apelurile semnalate prin SNUAU 112.

De asemenea, facem un apel către colegii noștri, să nu mai accepte să se expună nejustificat și să nu accepte să intre în serviciu fără să li se asigure echipamentele de protecție. Incompetența șefilor care se ascund prin birouri și lipsa de reacție a acestora nu trebuie să și-o asume polițiștii din operativ  și nici nu mai trebuie să mimăm că lucrurile sunt sub control. Iar pentru a avea o reprezentare cât mai reală, vă rugăm să ne scrieți prin intermediul tuturor canalelor de comunicare (facebook, e-mail, whatsapp, GSM) despre situațiile în care ați fost obligați să vă exercitați atribuțiile de serviciu fără să vi se pună la dispoziție echipamente de protecție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Solicităm suspendarea oricăror activități cu publicul

Distribuie

5 răspunsuri

  1. La I.P.J Dambovita politistii sunt obligati sa stea in strada si sa dea amenzi desi oricine dintre cei opriti pot avea orice boala….nu este ca si cum se poate miza pe sinceritatea cetateanului oprit/legitimat/etc.

    1. In ce sens sunt obligati? Colegii care intra in serviciu si nu au echipament de protectie, nu ar trebuie sa se expuna riscului de contaminare.

  2. Dar cu „pregatirea turei” si „bilantul turei” ce facem? Stam cate 30 de persoane intr-o camera de 3 pe 3 de 2 ori pe zi. aceeasi incapere care e folosita de peste 100 de persoane diferite in 48 de ore si care nu e dezinfectata de nimeni.

  3. La serviciile de permise și înmatriculări s-a prelungit programul cu publicul pana la ora 19.00. Nu se asigura nimic. Totul se procura individual.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.