Sindicatul EUROPOL se alătură protestelor de la Guvern declanșate de BNS

Neaplicarea legii salarizării și înghețarea salariilor timp de doi an au venit la pachet cu creșterea alarmantă a prețurilor la carburanți, curent electric și alimente, iar polițiștii sunt în continuare în prima linie așa cum au fost și în perioada pandemiei. Și acum, în contextul războiului din Ucraina,  colegii noștri începând cu polițiștii de frontieră la granițele țării, polițiștii de la imigrări și cei de la Poliția Română  gestionează situația refugiaților, fiind permanent în slujba țării.

Pentru că așa este la noi, la obligații înainte, la drepturi înapoi și pentru că polițiștii nu mai acceptă să fie eroii de sacrificiu, miercuri 6 aprilie ne alăturăm amplelor proteste declanșate de confederația  Blocul Național Sindical pentru a ne cere drepturile care ni se cuvin și pentru a exista o echitate. Putem să mai răbdăm să fim folosiți pe post de carne de tun de o guvernare incompetentă pentru care polițiștii nu sunt o prioritate? Suntem sătui doar de laude, iar când e vorba de aplicarea drepturilor suntem pe lista de așteptare.

Miercuri, 6 aprilie, polițiștii vor fi în Piața Victoriei începând cu ora 11.00, protest ce va fi urmat de un marș de amploare către Palatul Parlamentului. Revendicările polițiștilor sunt clare:

  • aplicarea în integralitate a Legii salarizării nr. 153/2017 și actualizarea pensiilor militare;
  • măsuri urgente ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor ce au determinat scăderea veniturilor;

Este momentul în care, doar împreună, putem să determinăm Guvernul să înțeleagă importanța și rolul pe care polițiștii îl au în societate, motiv pentru care, miercuri vom protesta în stradă în fața Palatului Victoria și a Palatului Parlamentului, până când importanța profesiei noastre în combaterea fenomenului infracțional și a contextului european actual  va fi înțeleasă în mod real și nu doar declarativ în conferințe de presă. Polițiştii nu vor salarii mărite, ci vor doar plata acelor drepturi prevăzute încă din anul 2017 în Legea salarizării. Noi polițiștii nu mai acceptăm să fim bătaia de joc a unui guvern incapabil, bătaie de joc care a atins limita suportabilității. Vom fi în stradă  până când acest guvern va înțelege că redresarea economiei nu se face prin furtul banilor din buzunarul polițiștilor. Vă așteptăm alături de noi miercuri în număr cât mai mare pentru a ne cere drepturile.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Sindicatul EUROPOL se alătură protestelor de la Guvern declanșate de BNS

Distribuie

2 răspunsuri

  1. Ar fi cazul sa adunati la proteste toti rezervistii ,dar anuntati va rog prin toate canalele, inclusiv pe tv de proteste ,sa afle toti pensionarii. Vom fi prezenti daca dati adunarea!

  2. Tot repet…DEGEABA…nu s-a rezolvat dupa 1990 nimic cu grevele…numai daca se ,,blocheaza,, toate activitatile indiferent de domeniu…dar…avand in vedere ca in 30 de ani ,,lumea,, s-a ,,distribuit,, dupa interese…sanse ZERO..asta e..adevarat si dureros…deci in concluzie grevele nusi au rostul!!!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută