Și polițiștii beneficiază de deducerea abonamentelor la sălile de fitness

După  intrarea în vigoare a Legii nr. 34/2023 pentru modificarea Codului Fiscal și personalul MAI va beneficia începând cu data de 01.02.2023  de  facilitatea fiscală prin care contravaloarea abonamentelor suportate (plătite) de ei pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, este deductibilă în limita echivalentului a 400 euro anual. De această prevedere legală pot beneficia și persoanele aflate în întreținerea acestora, cu condiția respectării plafonului de deductibilitate fiscală în limita echivalentului a 400 euro anual.

Ce trebuie să depună angajații MAI la structurile financiare pentru a beneficia de deducere:

• copie după contractul abonamentului/abonamentelor întocmite pe numele solicitantului și/sau a persoanei/persoanelor aflate în întreținere;
  • copie după dovada achitării  acestuia (chitanță sau bon fiscal);
  • un document din care să reiasă  că obiectul de activitate a operatorului economic pentru serviciile prestate e aferent codurilor CAEN 9311, 9312 sau 9313;
  • după caz, o declarație pe propria răspundere a solicitantului în care menționează că persoana pe numele căreia este abonamentul depus se află în întreținerea sa;

Pentru a putea beneficia de ofertele la sălile de sport pentru  membrii de sindicat/membrii de familie ai acestora ( 7card, World Class), puteți accesa https://avantaje-publisind.ro/

Sindicatul EUROPOL: Și polițiștii beneficiază de deducerea abonamentelor la sălile de fitness