Șef de poliție cercetat penal după dispoziția emisă

După cum v-am prezentat într-un comunicat anterior, flagelul împuternicirilor la nivelul Poliției Române, a dat posibilitatea unor semidocți, care emană din puțul gândirii și incompetenței dispoziții prin care își însușesc atribuții din cu totul alte galaxii.

Astfel, în urma sesizărilor venite din partea membrilor organizației noastre, am aflat că domnul comisar sef Cocos Alexandru, a emis Dispozitia cu nr.228097/ 04.04.2018 prin care dorea să efectueze controale inopinate la domiciliile polițiștilor care beneficiau de concedii medicale.
Acest Cocoș, ce afișeaza un comportament de fazan, a fost reconfirmat ca împuternicit la comanda Poliției Municipiului Giurgiu, pentru încă 6 luni, de către  șeful IPJ Giurgiu, comisar șef Țone Marian Cătălin, care probabil i-a apreciat potențialul intelectual și profesional de a dispune efectuarea unor controale la domiciliile polițiștilor aflați în concedii medicale, și care în accepțiunea domniei sale „se sustrageau de la serviciul polițienesc prin intermediul actului medical”.
Încă o dovada că nu inteligența și competențele manageriale sunt calitațile ce ar trebui să recomande un polițist pentru a accede în funcțiile de conducere, ci tocmai incompetența materializată în presiunea pe care acești manageri-fazani o pot pune pe umerii subordonaților lor, creând prin comportamentul pe care-l adoptă față de aceștia, condiții improprii de lucru, multora dintre colegii noștrii fiindu-le indusă o stare de stres și de dezgust la locul de munca.
Se pare ca excesul de zel și de personalitate, fără prea mari cunoștințe juridice si calități manageriale ale comisarului șef  Cocos, au făcut obiectul unei anchete penale, fiind deschis astfel un dosar penal pentru  abuz în serviciu, tocmai pentru a fi lămurite atribuțiile și competențele inventate de către acest împuternicit.
Despre acest abuz al domnului Cocoș a aflat întreaga echipă manageriala a IPJ Giurgiu, polițiștii care au fost controlați de către „echipa de specialiști” în concedii medicale, fiind chestionați de către adjunctul șefului de inspectorat, comisar șef Ticu Florin, dacă au fost controlați la domiciliu, și dacă este adevarat ce au declarat în fata ofițerilor de la Compartimentul de Inspecție Interna, și nu înțelegem care ar fi fost motivul, deși dispoziția comisarului șef Cocoș era deja de notorietate….sau poate domnia sa a avut nevoie de o reconfirmare a situației.
Vom urmări îndeaproape situațiile în care drepturile polițiștilor vor fi încălcate și le vom semnala conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a celorlalte instituții de aplicare a legii.
Încheiem prin a concluziona că  împuternicirile dăunează grav sănătații psihice, iar din cauza lipsei obiectului muncii, unii manageri se plictisesc teribil și ajung chiar să se gandească, la fel cum a făcut-o cms șef fazan,  să introducă în dotarea Poliției Române stetoscoape obstreticale.
Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Șef de poliție cercetat penal după dispoziția emisă

Distribuie

Un răspuns

  1. E o inovatie in materie de management. Nimeni nu s-a mai gandit la asa ceva. Nici macar Napoleon. Sau Vidocq, daca vreti ex de sefi de politie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.