Ședință de Dialog Social la ITPF Timișoara

Astăzi. începând cu ora 13.00, o delegație a Sindicatului EUROPOL, formată din Secretarul General, Iconaru Marius, președintele Filialei Poliției de Frontieră Timiș, Nicoleta Chircu și președintele Filialei Poliției de Frontieră Caraș-Severin, Rodica Tîrnovan, s-a întâlnit cu conducerea ITPF Timișoara pentru rezolvarea celor mai stringente probleme ale polițiștilor de frontieră din cadrul instituției.

Pe  ordinea de zi transmisă instituției (VEZI adresa AICI) au fost sesizate o serie de aspecte ce țin de  drepturile și interesele polițiștilor de frontieră, astfel:

  1. Acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică pentru conductorii câini. Deși această problemă a fost ridicată încă din luna martie de organizația noastră, abia luna aceasta se vor finaliza modificările fișelor de post pentru  conductorii câini, inspectorul șef dând termen ca până cel târziu la 01 august toate fișele de post să fie modificate.
  2. Pontarea personalului navigant din cadrul sectoarelor Porțile de Fier II și Drobeta Tr. Severin, astfel încât pregătirea turei, dotarea cu armament, timpul de deplasare pe locul de serviciu și respectiv bilanțul turei să fie pontate, asta însemnând o oră în plus pentru doua ture de serviciu efectuate. Situația este similară cu cea de la SPF Orșova unde a fost deja rezolvată. Deasemenea, pentru orele de weekend efectuate de către colegii din cadrul turelor serviciu și plătite în termen de 60 zile, trebuie verificat modul de întocmire al centralizatoarelor la nivelul fiecărui sector pentru a se elimina confuzia pentru orele efectuate în cadrul programului normal de lucru și cele din afara programului.
  3. Plata retroactivă a ”sporului de manevră” pentru ultimii 3 ani. Structura financiară ne-a confirmat că în baza rapoartelor trimise  de către polițiștii de frontieră marinari, se va plăti retroactiv sporul de manevră  pentru ultimii 3 ani, în funcție de nr. de manevre efectuate pe tura noapte. Menționăm că această problema a fost rezolvata de organizația noastră încă de luna trecută, nu mai puțin de 150 de polițiști beneficiind de acest drept; totodată am pus la dispoziția colegilor, modelul de raport prin care au solicitat plata retroactivă a acestui drept salarial. Dacă mai există colegi marinari care încă nu au făcut această solicitare, îi indemnăm să o facă, plata retroactivă făcându-se cu data la care au întocmit solicitarea.
  4. Referitor la delegările polițiștilor de frontieră din cadrul sectoarelor aparținând STPF Mehedinți  la sectoarele din cadrul STPF Timiș, solicitarea se va analiza în cadrul ședinței C.Z.C.I.A. Având în vedere că urmează să fie încadrate două promoții  de polițiști din școlile de agenți de poliție, din cadrul Academiei de Poliție  fiind deja încadrați 15 ofițeri de poliție, am solicitat reanzalizarea acestei situații, astfel încât să fie redus numărul polițiștilor delegați.
  5. Deasemenea,  am sesizat nefuncționaliatea tehnicii din dotare pentru personalul navigant, în acest sens am fost asigurați că personal din cadrul Bazei de Reparații Nave Brăila va fi delegat la ITPF Timișoara pentru a remedia problemele sesizate.
  6. Pentru problema personalului civil insuficient din cadrul sectoarelor poliției de frontieră, s-a confirmat chiar de către conducerea ITPF  confruntarea  cu această problemă, asigurându-ne că vor face demersuri pentru a identifica și scoate la concurs posturile vacante, în special pentru îngrijitor și fochist, având în vedere că au fost depuse multe dosare de pensionare din partea   personalului civil.
  7. În privința acordării salariilor de excelență  la nivelul instituției, am solicitat acordarea în mod transparent și fără imixtiuni a acestora pentru polițiștii merituoși, cât și evitarea acordării acestora pentru liderii de sindicat, pentru a păstra o stare de echilibru.
  8. În momentul de față în curteal ITPF se află un nr. de 8 migranți care încă mai folosesc la comun toaleta cu angajații instituției. Problema această am sesizat-o și în cadrul ultimei ședințe de dialog social. Crucea Roșie va pune la dispoziție aceste toalete, în prezent fiind în curs de derulare procesul de donație ale acestora.
  9. Deasemenea am solicitat stimularea formatorilor din cadrul punctelor de trecere ale frontierei, având în vedere că aceștia au atribuții în plus față de ceilalți lucrători. Astfel, dacă există funcții vacante mai bune decât cele pe care le ocupă aceștia sau dacă se eliberează,  acestea să fie ocupate de ei în baza unei selecții făcute de către șefii de sectoare.
  10. Am solicitat conducerii ITPF Timișoara să țină cont de rapoartele de mutare existente, având în vedere că vor veni colegi noi din cele 2 promoții de agenți de poliție. Deja o parte dintre rapoarte au fost aprobate, urmând să fie analizate și aprobate și cele pentru cazurile sociale, așa cum a susținut atât organizația noastră, cât și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră prin adresa transmisă.

Îi asigurăm pe colegii din cadrul ITPF Timișoara de toată susținerea organizației noastre pentru respectarea drepturilor și intereselor acestora, acestea fiind o prioritate pentre noi. Așteptăm în continuare sesizările voastre fie prin lideri teritoriali, fie direct pe adresa de email secretargeneral@sindicateuropol.ro.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ședință de Dialog Social la ITPF Timișoara

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.