Se suspendă admiterea în școlile de poliție!

În pofida faptului că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se înregistrează un deficit uriaș de personal, contextul pandemic pe care îl traversăm încă de la instituirea stării de urgență, precum și măsurile de protecție și distanțare socială devin un obstacol inclusiv în ceea ce privește organizarea și desfășurarea examenelor de admitere în cadrul celor trei Școli de Agenți de Poliție din țară. Este vorba despre Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca și de Școala de Pregătire a Agenților de Poliție de Frontieră “Avram Iancu” Oradea.

Deși în mod normal cele trei unități de învățământ programau examenul de admitere în cursul lunii august a fiecărui an, ne aflăm în situația în care pentru prima dată a ultimilor 20 de ani când cele trei școli care ofereau o resursă umană considerabilă pentru structurile operative pentru combaterea infracționalității din segmentul stradal se confruntă cu o astfel de situație.

Deoarece în fiecare an, la examenul de admitere se înscriau peste 8000 de candidați, absolvenți de liceu, până la acest moment reprezentanții MAI nu au reușit să identifice și să elaboreze o procedură de examinare  care să țină cont de gama largă de măsuri de protecție împotriva coronavirusului, astfel încât susținătorii examenelor să nu fie expuși unui risc de contaminare.

Dificultatea realizării acestei proceduri de examinare este provocată în principiu de numărul mare de candidați care provin din toate județele țării care sunt puși în postura de a interacționa cu alte persoane, precum și cu profesorii examinatori din cadrul celor trei instituții de învățământ pe întreaga perioadă a concursului care se poate întinde pe o perioadă de până la 10 zile.

Având în vedere că până la acest moment nu a fost luată o decizie cu privire la perioada de organizare a examenelor de admitere din cauza riscurilor provocate de epidemia declanșată de virusul Covid-19, iar deficitul de personal traversează o pantă ascendentă, vom solicita conducerii Ministerului Afacerilor Interne să ne comunice o decizie în acest sens, prin prisma faptului că foarte mulți tineri și-au manifestat dorința de a candida la aceste examene.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol.

 

Sindicatul EUROPOL: Se suspendă admiterea în școlile de poliție!

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Nu au găsit soluții ,pe bune ?
    Să se revină la proba in aer liber, iar examenul scris sa fie înlocuit cu media de la bacalaureat, așa ar intra persoane mult mai capabile decât cele de până acum , mulți absolvenți de liceu s au pregătit pentru bacalaureat și nu au avut timp și de meditații la gramatica și engleză!

    1. Proba scrisă sa fie înlocuită cu media de bacalaureat, crezi ca intra persoane capabile?? La BAC din păcate încă se copiază destul de rău așa ca nu cred ca este o soluție….

      1. Nu se copiazăa la bacalaureat asa ușor cum spui tu. Unii elevi s-au pregătit destul de mult pentru o nota bună. Zic totuși media de la bac este o soluție destul de bună, totuși sa ne ajute și pe cei care am învățat pentru bac pe rupte.

  2. Daca nu ma insel, nici anul trecut nu a fost sesiunea de admitere in toamna, din ce imi amintesc s-a zis ca o sa fie doar in ianuarie-februarie ! Deci nu se suspenda nicio admitere…

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută