Se schimbă uniforma, dar nu și designul

Proiectul privind modificarea Hotărârii de Guvern nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti a fost pus în transparență decizională încă din data de 14.08.2020, iar în ședința Comisiei  Dialog Social din data de  01.09.2020 s-a hotărât de comun acord cu organizațiile sindicale forma proiectului de act normativ ce urma să fie promovat de către MAI.

În data de 12 noiembrie, la mai mult de 2 luni de când proiectul trebuia să fie adoptată de Guvern, Sindicatul EUROPOL trimite o adresă Direcției Generale Logistice în care solicită lămuriri pentru întârzierea promovării HG-ului și cere urgentarea demersului.

Imediat după primirea acestei solicitări, MAI găsește un pretext pentru întârziere prin modificarea anexei referitoare la legitimația de serviciu, respectiv materialul din care va fi confecționată legitimația de serviciu, care va fi timp card, nu plastifiată cum era până acum. (VEZI AICI SOLICITAREA DGL MAI)

Interesele economice, cât și anumite contracte încheiate cu anumite firme, au primat în fața intereselor polițiștilor de a beneficia de o uniformă adaptată la nevoile actuale. Reiterăm faptul că designul nu se schimbă, iar  modificările vor consta în faptul că articolele de echipament din compunerea uniformelor de poliție să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare.

De asemenea, se are în vedere  o croială adaptată necesităților și eliminarea limitărilor de genul ”pulover cu ancheor, pantaloni din tercot sau pantofi din piele”, astfel descrierea articolelor de echipament să fie suficient de permisivă la schimbare. Vom monitoriza îndeaproape ca după termenul de 09.04.2021 pe care MAI l-a avansat în vederea adoptării noilor modificări, actul normativ să fie promovat de urgență, astfel ca cel târziu în luna mai 2021 să putem avea primele elemente de uniformă din materiale tehnice.

VEZI AICI POIECTUL DE HOTĂRÂRE DE GUVERN

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Se schimbă uniforma, dar nu și designul

Distribuie

3 răspunsuri

    1. Conform HG-ului, achizițiile vor fi realizate de IGPR și vor proceda la alimentarea magaziilor cu uniformele produse având la baza materialele tehnice.

  1. Ceva noutăți?

    “Vom monitoriza îndeaproape ca după termenul de 09.04.2021 pe care MAI l-a avansat în vederea adoptării noilor modificări, actul normativ să fie promovat de urgență…”

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută