Se schimbă programul de lucru la Poliția de Frontieră. Ce se întâmplă la Imigrări?

Astăzi, prin Dispoziția Inspectorului General al Poliției de Frontieră Române, a fost modificată planificarea întregului  personal care își desfășoară activitatea la program de 8 ore în intervalul  orar 08.00-16.00. Conform Dispoziției  Inspectorului General cu nr. 7772/07.04.2020,  personalul poliției de frontieră  își va desfășura programul de lucru în două serii, astfel: de la ora 06.00 la ora 14.00  și de la ora 14.15 la ora 22.15.

Această măsură vine în contextul răspândirii virusului COVID-19 și  pentru implementarea corespunzătoare a conceptului de ”distanțare socială” promovat ca și modalitate de prevenire a răspândirii cauzelor de infecție cu acest virus. Fiecare dintre cele două serii trebuie să cuprindă maxim 50% din  personalul care încadrează structura respectivă. Această procedură de stabilire a programului, nu se aplică structurilor care își desfășoară activitatea în ture serviciu.

Măsurile luate sunt firești în condițiile în care virusul ucigaș se răspândește cu viteză și așa cum scrie și în preambulul actului emis, e necesară respectarea distanțării sociale. Însă aceste măsuri pe care noi le considerăm a fi de bun simț, nu se întâmplă și pentru personalul din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, acolo unde în baza unei dispoziții emise pe genunchi de inspectorul general, s- a organizat programul  de lucru în intervalul orar 07.00-20.00, astfel o serie de la ora 07.00-15.00 și o serie de la ora 12.00-20.00 pentru a ”limita prezența simultană a întregului personal în același interval orar”.

Stăm și ne întrebăm cum limitează domnul inspector general prezența simultană a personalului dacă polițiștii de la imigrări se intersectează la program timp de 3 ore în birouri în care sunt cel puțin 5-6 colegi într-un perimetru de 9 metri  pătrați. Sugerăm conducerii IGI să împrumute prevederile dispoziției colegilor de la Poliția de Frontieră, acolo unde nu doar că nu se intersectează cele două serii planificate, ci și există un interval de 15 minute necesar pentru eliberarea spațiilor din birouri sau să organizeze într-un al mod programul de tip 16 ore cu o zi liberă între cele două zile lucrate.

Având în vedere modul eronat în care  Inspectoratul General pentru Imigrări  a apreciat  implementarea conceptului de ”distanțare socială” pentru personalul din cadrul instituției, am solicitat inspectorului general să revină asupra prevederilor dispoziției astfel încât pentru colegii care-și desfășoară programul la 8 ore  să nu mai există acea intersectare de 3 ore.  Considerăm că în aceste momente, șefii instituțiilor  trebuie să ia măsuri ferme pentru protejarea personalului din subordine și  nu pentru doar a bifa emiterea unor dispoziții.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Se schimbă programul de lucru la Poliția de Frontieră. Ce se întâmplă la Imigrări?

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută