Se recalculează indemnizația de creștere a copilului pentru perioada 2017-2020

Prin OUG nr. 75/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene și alte modificări fiscal-bugetare polițiștii primesc eșalonat în 5 ani sumele restante corespunzătoare sumelor compensatorii reprezentând sporul de fidelitate, sporul de studii superioare și sporul  de pericol deosebit pentru perioada ianuarie 2017-ianuarie 2020.

Nu același lucru s-a întâmplat și în cazul polițiștilor care au fost în concediu de creștere a copilului și au avut ca bază de calcul a indemnizației orice perioada dintre anii 2017-2020. Unitățile de poliție nu au știut cum să procedeze, MAI-ul a tăcut mâlc și mii de polițiști nu au primit pentru această perioadă niciun drept cuvenit din aplicarea OUG nr. 75/2020.

 

 

 

La sesizarea membrilor noștri de sindicat am solicitat MAI-ului lămuriri cu privire la modul de punere în plată a acestor drepturi. Astfel, niciun inspectorat de poliție nu a recalculat automat indemnizația de creștere a copilului pentru cei care au avut ca bază de calcul perioada 2017-2020 ca urmare a efectelor OUG 75/2020, acest lucru făcându-se doar la solicitarea expresă a polițistului. Toți colegii aflați în această situație trebuie să se adreseze printr-un raport structurilor financiare de care aparțin pentru recalcularea indemnizației.

Vă punem la dispoziție modelul de raport/cerere pe care trebuie să-l completați. Pentru orice alte nelămuriri, vă stăm a dispoziție, fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

VEZI AICI MODEL RAPORT SOLICITARE RECALCULARE INDEMNIZATIE

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Se recalculează indemnizația de creștere a copilului pentru perioada 2017-2020

Distribuie

3 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată.