Se recalculează indemnizația de creștere a copilului pentru perioada 2017-2020

Prin OUG nr. 75/2020 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene și alte modificări fiscal-bugetare polițiștii primesc eșalonat în 5 ani sumele restante corespunzătoare sumelor compensatorii reprezentând sporul de fidelitate, sporul de studii superioare și sporul  de pericol deosebit pentru perioada ianuarie 2017-ianuarie 2020.

Nu același lucru s-a întâmplat și în cazul polițiștilor care au fost în concediu de creștere a copilului și au avut ca bază de calcul a indemnizației orice perioada dintre anii 2017-2020. Unitățile de poliție nu au știut cum să procedeze, MAI-ul a tăcut mâlc și mii de polițiști nu au primit pentru această perioadă niciun drept cuvenit din aplicarea OUG nr. 75/2020.

 

 

 

La sesizarea membrilor noștri de sindicat am solicitat MAI-ului lămuriri cu privire la modul de punere în plată a acestor drepturi. Astfel, niciun inspectorat de poliție nu a recalculat automat indemnizația de creștere a copilului pentru cei care au avut ca bază de calcul perioada 2017-2020 ca urmare a efectelor OUG 75/2020, acest lucru făcându-se doar la solicitarea expresă a polițistului. Toți colegii aflați în această situație trebuie să se adreseze printr-un raport structurilor financiare de care aparțin pentru recalcularea indemnizației.

Vă punem la dispoziție modelul de raport/cerere pe care trebuie să-l completați. Pentru orice alte nelămuriri, vă stăm a dispoziție, fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

VEZI AICI MODEL RAPORT SOLICITARE RECALCULARE INDEMNIZATIE

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Se recalculează indemnizația de creștere a copilului pentru perioada 2017-2020

Distribuie

4 răspunsuri

    1. Buna, perioada mea de ccc a fost Ianuarie 2017- August 2018, astăzi am primit răspuns oficial de la SRU cum ca veniturile din acea perioada nu fac obiectul recalculării, stiti cumva cazuri concrete cu aceasta perioada și sau recalculat? Mulțumesc .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.