Se modifică uniforma Poliţiei Române

După ce anterior s-a încercat forţarea de către şefi a poliţiştilor să introducă “măcar” un element de uniformă pe fişa de solicitare echipament pentru anul 2019, urmată imediat de retransmiterea fişelor de echipament pentru o nouă completare, iată că Ministerul Afacerilor Interne confirmă ce se bănuia, respectiv faptul că pregăteşte schimbarea uniformei Poliţiei Române.

De ani de zile poliţiştii se plâng de calitatea proastă a materialelor din care este confecţionată uniforma, precum şi de anumite elemente care nu sunt practice în activitatea operativă de zi cu zi.

Putem enumera în acest sens:

 • bluzoanele, care vara îţi asigură aceleaşi condiţii ca într-o saună, iar iarna parcă atrag frigul, chiar dacă eşti echipat şi cu alte elemente ce compun uniforma;
 • cravata, care în caz de intervenţie la un scandal poate servi drept obiect cu care agresorii te pot controla, fiindu-le facilitată posibilitatea de a te agresa ori chiar sugruma;

În acest sens, în stil pompieristic, Direcţia Generală Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne transmite o adresă prin care prezintă un proiect de modificare şi completare a Hotărârii de Guvern nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti, în data de 18.12.2018 prin care se doreşte organizarea unei sedinţe în data de 20.12.2018 pe aceasta temă, lăsând o perioadă de timp aproape inexistentă în care se pot formula propuneri, aspect confirmat prin adresa IGPR nr. 1640620 din 18.12.2018 care solicit un punct de vedere până la data de 19.12.2018, orele 12.00 .

Aşteptăm cu interes ce urmează, în condiţiile în care apreciem că nu este timp suficient pentru a fi cerut un punct de vedere pertinent şi din partea poliţiştilor care poartă şi desfăşoară activităţi în stradă zilnic, cu speranţa că modificările pregătite o sa fie înregistrate la OSIM pentru a nu ne mai trezi cu situaţii în care replici după uniforma Poliţiei Române sunt purtate şi de către alţii care au definită o uniformă clară prin legea lor de organizare şi funcţionare.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Se modifică uniforma Poliţiei Române

Distribuie

6 răspunsuri

 1. Pai și de ce nu luați atitudine împotriva gardienilor locali care poarta, fără drept, elemente din uniforma Politiei Romane???
  De ce nu luați atitudine pentru ca folosesc titulatura de Politie pentru a creea confuzie în rândul populației și aducând astfel prejudicii de imagine Politiei Romane???
  De ce nu luați atitudine pentru ca gardienii locali folosesc mașini inscripționate și dotate ilegal???
  DE Ce???

 2. Bai Vlad tu ești prost ori foarte prost . Mai bine tăceai dracu . Aici se vorbește despre altceva dar apare un post si vorbește de ce il taie capul lui ala sec

  1. Eram sigura ca o sa posteze și un gardian public! Nu mai scăpăm niciodată de aceste slugi ale primarilor, de aceste lipitori ale bugetelor locale.

 3. Crezi că sindicatele au vreo putere?
  Postează de dragul postării.
  S.a dus de mult potenta sindicatului. Cu generația tânără din politie, nu mai au nicio șansă de izbândă in fata angajatorului.

 4. E simplu Vlad, iti raspund eu la intrebare. 1. Pentru ca in acest minister miscarea sindicala =0, comparativ cu sanatatea, invatamantul, etc, 2. Pentru ca nu au nicio sansa sa schimbe ceva in bine, dea oarece factorii de conducere ignora oricum toate sindicatele si 3. Pentru ca liderii sindicali nu vor sa deranjeze, ei au alte interese, in mod evident

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută