Se modifică legislația cu privire la voucherele de vacanță

Cu toate că la primele informări ale organizației noastre despre acordarea acestor vouchere de vacanță, mulți dintre polițiști erau sceptici în această privință, după publicarea în M.Of. a OUG 9/2017, ministrul turismului, a ținut să reconfirme intenția clară a Guvernului pe acest subiect.

Astfel, joi, 16.02.2017, în cadrul Târgului de Turism al României organizat la ROMEXPO, ministrul Mircea-Titus Dobre a afirmat:  „După cum apare și în programul de guvernare, pe data de 1 iulie 2017, vor intra în vigoare voucherele de vacanță pentru bugetari. Am modificat, prin ordonanță de urgență. Voucherele de vacanță nu mai sunt abrogate până la 31 decembrie 2017, cum erau inițial, ci până la 1 iulie. La ora actuală, în lege sunt trecute șase vouchere de vacanță, fiecare având valoarea unui salariu minim pe economie. Noi vom modifica această ordonanță care prevede șase vouchere și vom introduce un singur voucher, deoarece statul român doar atât poate suporta. Un singur voucher, având valoarea salariului minim pe economie, și anume 1.450 de lei

Practic, după încetarea suspendării dreptului de a beneficia de vouchere de vacanță, și după modificarea cadrului legislativ în sensul diminuării numărului de vouchere de la 6 la 1, toți bugetarii vor primi începând cu 1 iulie un voucher echivalent cu un salariul minim brut pe economie, respectiv 1450 lei, care se va putea folosi pe tot parcursul anului în unitățile de cazare care se vor înscrie în program.

De reținut, este faptul că acest drept nu reprezintă un favor sau o facilitate acordată de Guvern, cel mult putem spune doar că reprezintă un pas către normalitate. Să nu uităm că, începând cu 2010, polițiștii nu au mai beneficiat de „prima de vacanță”, iar lipsa unor măsuri ale statutului pentru menținerea și recuperarea capacității de muncă, va duce la scăderea și mai accelerată a speranței de viață a polițiștilor. Condițiile extreme de muncă în care ne desfășurăm activitatea, au un impact puternic asupra sănătății noastre care necesității măsuri speciale de protecție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Se modifică legislația cu privire la voucherele de vacanță

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.