Se modifică diurna acordată polițiștilor

Drepturile şi obligaţiile polițiștilor pe perioada delegării sau detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului sunt reglementate  momentan de Hotărârea de Guvern nr. 1860/2006.

Începând cu data de 01.01.2019 intră în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 714/2018 privind drepturile si obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării în interesul serviciului, drept pentru care, Hotărârea de Guvern 1860/2006 își va încheia aplicabilitatea.

Prin noua reglementare, valoarea diurnei delegare sau detașare va crește la suma de 20 lei/zi, comparativ cu 17 lei/zi cât este în prezent.

De asemenea, persoana delegată într-o localitate situată la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care îsi are locul permanent de muncă și care nu se poate înapoia la sfârșitul zilei de lucru, va beneficia de o alocație zilnică de delegare compusă din:

  • o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcția pe care o îndeplinește și de autoritatea sau instituția publică în care îsi desfășoară activitatea;
  • o alocație de cazare, în cuantum 230 lei/zi, în limita căreia trebuie să îsi acopere cheltuielile de cazare;

Dacă până acum,  în HG 1860/2006 era prevăzut faptul că decontarea cheltuielilor de cazare se efectuează pentru o cameră cu  pat individual sau cu două paturi, a căror clasificare trebuia să fie de maximum 3 stele sau flori, de acum înainte se va asigura o alocație de cazare de 230 lei/zi, fără a fi nevoie de prezentarea unor documente justificative.

Mai mult de atât, ordonatorul de credite va putea aproba, în situații temeinic fundamentate, majorarea alocației de cazare  cu până la 50%, însă în acest caz va  fi nevoie de prezentarea de documente justificative.

CITEȘTE HG 714/2018 AICI

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Se modifică diurna acordată polițiștilor

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută