Se închide Poliția dacă nu strângem donații!

Dacă în privința salariilor, toți bugetarii au fost țepuiți de politicile fiscale pregătite cu multă migală în culisele Guvernului, în așa fel încât mult trâmbițata creștere de 25% a salariilor va reprezenta în realitate de 2-4% net pentru polițiști, iată că mult așteptata creștere de buget pentru MAI de 20,7% față de anul 2017 se va regăsi în contracte obscure pe care le va angaja MAI-ul.

Spunem asta deoarece această creștere nu se regăsește în salarii, nu se regăsește în investiții noi și reabilitarea de sedii și în nici un caz în servicii. Dacă în anul 2018 „menegerii” au ajuns să ceară fără scrupule bani subalternilor pentru a face curățenie în sediul Poliției, care este până la urmă proprietatea statutului, asta arată colapsul în care a ajuns instituția Poliției Române.

Un asemenea anunț am primit de la cetățenii din Slatina care au fotografiat panoul din holul Poliției Slatina unde scria negru pe alb și cu mai multe semne de exclamare că polițiștii sunt „rugați” să decarteze 2 lei șefilor pentru plata lunara a curățeniei. Nu discutăm aici de valoarea modică a sumei, ci de principii. De faptul că polițiștii, în calitate de angajați, susțin financiar funcționarea sistemului. Ne întrebăm cum ar fi dacă spre exemplu conducerea unui supermarket ar începe să le ceară angajaților sume de bani pentru a face curățenie în magazin printre rafturi sau pentru a plăti diferite alte servicii?!

Nici măcar proverbul „Afara e vopsit gardul, înăuntru e leopardul”  nu se potrivește la noi, deoarece la Poliție nici gardurile nu le avem vopsite. Realitatea cruntă a subfinanțării sistemului este în continuare suportată de polițiști. Asta în timp ce șefii, cu salarii ce depășesc 7-8000 lei stau bine mersi în birouri renovate, la aer condiționat fără grija că rămân fără hârtie sau toner la imprimantă.

I-am trimis această imagine și doamnei ministru Carmen Dan…poate are ea mărunt 2 lei să le dea șefilor de la Poliția Slatina!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Se închide Poliția dacă nu strângem donații!

Distribuie

6 răspunsuri

  1. Asta măcar înseamnă că au personal care să facă curățenie nu ca la SPF Carei (o instituție cu 100 de oameni)unde nu este încadrată nici o persoană pt.a face curățenie (aici agenții sunt cei care mai dau cu mătura) și acest lucru se întâmplă de vreo 6 luni.

    1. Gigele, aici e vorba de manegement, las-o in colo de treaba. E normal sa va ia de prosti daca dati cu matura, pe principiul ,,la-s ca merge si asa,,. Evident ca a da cu matura nu e o rusine, dar a face o practica din asta e umilinta.

  2. La Piatra-Olt, nu departe de Slatina, aproximativ 15 km, este o subunitate, unde de când am venit din 2014, noi agenții și ofițeri facem curățenie, foarte rar apelăm și plătim femeia de serviciu de la Primărie fiind în apropiere de Politie. Deci cam peste tot nu prea există angajată o femeie de serviciu și trebuie fiecare să se gospodareasca cum poate!

  3. La alte subunitati cifra este de 20 de lei ca sa traiasca in nomalitate, nu exista astfel de beneficii, daca ti-a dat un birou, hol, scari, wc, trebuie sa cumperi materiale(hartie, articole curatenie,sa.) daca nu, ceri de la Parchet si Primarie. Poate mila are o importanta pentru institutia noastra.

  4. In tot Teleormanul, doar la IPJ exista femeie de serviciu , in rest la toate subunitățile nu exista post de femeie de serviciu si fiecare se descurca cum poate, in sensul ca ori polițiștii fac ‘sectoare’ ori strâng bani lunar sa plătească o femeie de serviciu ca sa mai spele pe la toaleta.. si cum nu se poate imputa nimănui de ce nu achita o suma modica pentru curățenie fiindca ar fi treaba angajatorului si ca alții isi primesc salariu ca sa asigure asta, normal ca se ivesc discuții , insa nici sa facem hepatita nu e o soluție ca cineva sa se sesizeze.

  5. La comentariul lui Gigi vreau sa aduc la cunostinta astfel, la SPF Carei femeie de serviciu nu mai avem de doua luni iar de curatenie se ocupa, personalul contractual (2 muncitori) care sunt in subordinea ag.administrativi.Referitor la femeia de serviciu va rog sa consultati https://www.politiadefrontiera.ro/…/sighetu-marmatiei/n-inspectoratul-teritorial-sighet-. si o sa constatati ca in cadrul ITPF au fost scoasa la concurs 4 posturi de femeie de serviciu din care unul este la SPF Carei si sunt inscrise 13 persoane. Deci in curand vom avea si femei de serviciu.Agenti au participat la activitati de curateni si cu alte ocazii cand era femeie de serviciu ,nu cred ca este o problema sa ajuti pe cineva la intretinerea curateniei in sector.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută