Se înăspresc sancțiunile pentru vânzarea de tutun și alcool minorilor

În Monitorul Oficial al României, partea I din 23.03.2022 a fost publicată Legea nr. 64/2022 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum și modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Nerespectarea interdicţiei de a vinde produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani se va  sancţiona cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere.

De asemenea, săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii. Totodată, poate fi dispusă măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate, precum şi a minorilor.

Adoptarea acestei legi va constrânge mai mult operatorii economici care comercializează produse de alcool și de tutun să respecte legislația care interzice vânzarea acestor produse către minori, iar, pe de altă parte, minorii nu vor mai fi tentați să intre în astfel de localuri. Chiar dacă unele afaceri nu vor mai fi la fel de rentabile,  sănătatea copiilor noștri este pe primul loc.

Vitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Se înăspresc sancțiunile pentru vânzarea de tutun și alcool minorilor

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută