Se decontează analizele medicale ocazionate de concursuri/admiteri

Drepturile polițiștilor trebuie respectate, iar când acestea sunt duse în derizoriu, intervine obligația organizației sindicale de a interveni. Asta s-a și întâmplat în urma sesizărilor primite din partea polițiștilor nou încadrați din sursă externă care au depus documentația necesara pentru decontarea contravalorii fișei medicale întocmite la admiterea în structurile MAI la sfârșitul anului 2021.

Deși aceștia au depus solicitare de decontare la CMDTA Dr. Nicolae Kretzulescu, răspunsul a fost unul halucinant, nu există bază legală pentru decontare, deși din anul 2005 și până în anul 2020 au fost efectuate decontări și nu a intervenit nicio modificare legislativă care să limiteze acest drept.

 

Urmare a zecilor de sesizări primite din partea colegilor noștri, am sesizat de îndată conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru remedierea acestei situații și punerea de îndată a acestui drept ca urmare a solicitărilor depuse de polițiști și brusc, deodată, a reapărut și baza legală pentru decontare.

 

Având în vedere remedierea acestei situații, pentru îndrumarea în  accesarea  acestui drept, rugăm polițiștii nou încadrați să ne scrie  fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol. Este important de precizat că orice neregulă nesesizată la timp, rămâne neclarificată, riscând să se transforme dintr-o excepție, în regulă.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Se decontează analizele medicale ocazionate de concursuri/admiteri

Distribuie

8 răspunsuri

 1. Bună ziua,in data de 03.01.2022,am fost încadrată pe funcția subofițer operativ principal MAI,am fost la Kretzulescu București să duc documente necesare decontării și mi-au zis că nu se știe când voi primi banii pentru că nu au o bază legală.

   1. Buna ziua! Va rog sa îmi spuneți dacă pt sursa externă încadrată cu data de 01.12.2022 se decontează analizele medicale ? Și dacă se decontează unde găsim raport tip,sau care e procedura?

 2. Cred că ar fi de cuviință a deconta costul întregului dosar și contravaloarea zilei de examen la fel si deplasarea și costul eventualelor cheltuieli de cazare unde este cazul. Pentru un număr mic de posturi defapt nici nu se justifică organizarea concursurilor după metoda uzuală.

  1. Ție o să.ti deconteze și ce.ai mâncat înainte de examen și după și orele de meditații și abonamentul de la sala!!!!

 3. Ceea ce este mai grav este faptul ca 3 structuri identice ale Directiei Medicale aplica fiecare alta procedura. Iar asta e de noaptea mintii. Sau e vorba de calitatea manageriala a celor pusi in functiile de conducere? Sau a specialistilor din compartimentele juridice? Ca sa nu mai spun de aiureala aia de ordin 105/2020 care ii pune pe drumuri pe candidati. Vin de la Mehedinti, Craiova, Constanta, Tulcea etc. sa faca fisa medicala la Bucuresti, ca altfel fisa nu e valabila. Probabil ca medicii de la Bucuresti sunt mai medici decat cei din provincie …

 4. Bună ziua. As avea și eu 2 (doua) intrebari:
  1- care este baza legala pt decontarea fisei medicale pt angajații din sursa externa?
  2- dacă cei angajați din sursa externa în MAI beneficiază de prima de instalare? Și baza legala

 5. Corect ar fi sa se deconteze și la cei care întra la unități de Învățământ ale M.A.I nu numai celor care provin din sursa externa sau dacă tot se decontează ar trebui sa le deconteze și celor care au picat

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.