Scrisoare către viceprim-ministrul României, Kelemen „atât de bine informatul” Hunor

Dragă Kelemen,

Am văzut recent cuvintele remarcabile pe care le-ai folosit, încât nu putem decât să-ți mulțumim pentru că ai adus în atenția opiniei publice salariile polițiștilor români. Ne simțim onorați să aflăm că, în accepțiunea ta un polițist nou intrat în activitate „să aibă un salariu de 7-8.000 de lei” și ne-ar bucura să trăim și noi realitatea ta ipotetică.

Îți transmitem cu ocazia acestei epistole că ar fi bine să te uiți puțin în calendar și să vezi foarte bine că nu suntem în 2030, ci suntem tot în anul 2022. Drept urmare, ne bucură clarviziunea de care dai dovadă, remarcând abilitățile tale profetice.

Îți transmitem că ai făcut vâlvă cu această cuvântare a ta plină de apreciere la adresa unei categorii sociale și ținem să te întrebăm dacă nu cumva ai citit greșit cifrele scrise în limba română. Mai mult decât atât, ne uimește capacitatea de analiză și de informare de care dai dovadă și chiar ne propunem să trimitem polițiștii români să participe la câteva cursuri susținute de tine despre cum să faci o cercetare a unui subiect. Poate îi ajută să prindă și mai mulți infractori și să identifice și mai mulți autori de contravenții și infracțiuni.

Credem că această competență de analiză comparativă a cifrelor și a salariilor te pot ajuta să publici cartea de poezii Minus salarii (Mínusz fizetések), o carte venită în continuarea volumului Minus ani (Minuszévek), pe care l-ai publicat în 1995. Poate fi a treia carte de poezii, după cea publicată în 2001, an în care sunt născuți unii dintre polițiștii care astăzi își încep cariera și care sunt atât de bine plătiți cu 7-8000 lei.

Tocmai pentru că poliţistul e expus la risc la cârciumă, ne-am propus să oferim cărțile tale fiecărui polițist din mediul rural, pentru a mai micșora riscul atunci când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. Poate cu ocazia asta îi va îmbuna să renunțe la topoarele cu care îl amenință, va izbuti să îl dezarmeze pe interlopul „ceafă lată” care i-a împușcat mortal colegul de echipaj, poate va reuși să găsească înțelegere atunci când sunt cazuri de violență domestică sau poate își va dezvolta abilități de a vorbi în rime cu violatori, cu criminali, cu tâlhari, cu pedofili, cu hoți, persoane atât de prietenoase cu legea, cu cetățeanul și cu polițistul român.

Pe lângă abilitățile tale de atent cuvântător, ne surprinde abilitatea de a face comparație între două categorii sociale, ambele categorii îndelung defavorizate de guvernele și parlamentele ultimilor ani, instituții pe care le cunoști foarte bine, doar ai fost deputat al României încă din decembrie 2000.

Așa că, pe final, îți transmitem să pui în cui afirmațiile deplorabile la adresa unei pături sociale, să te gândești puțin mai serios atunci când ieși cu afirmații mirobolante, doar de dragul de a atrage atenția, să te informezi că salariul unui polițist la început de carieră este cu mult sub  jumătate din acei 7-8000 lei despre care vorbești, dar și să stai de vorbă cu polițiști care au peste 25 de ani de muncă în slujba cetățeanului și care îți pot confirma că nici în cele mai frumoase vise poetice nu s-au apropiat vreodată de salariul precizat de tine.

Îți mulțumesc pentru că ai citit scrisoarea noastră, iar dacă îți dorești traducerea, îți recomandăm să te adresezi Ministerului Finanțelor Publice să-i întrebi de cele doua transe salariale restante încă din 2021 prevăzute de Legea salarizării nr. 153/2017.

PS: Este foarte ușor când în creier ai doar imagini poetice să vorbești în calitate de ministru și să fii rupt de realitatea în care trăiești.

PPS: Ne dezgustă modul în care polițiștii sunt văzuți de guvernanții noștri.

Cu mult drag,

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Scrisoare către viceprim-ministrul României, Kelemen „atât de bine informatul” Hunor

Distribuie

13 răspunsuri

 1. Din pacate, pana nu se va iesi in strada si nu se va opri activitatea, in toate structurile, nu vom reusi sa schimbam mentalitatea acestor indivizi, asupra importantei Politiei, intr-un stat de drept.

 2. Profesorii sunt salarizați pe grila din 2022, polițiștii nu. Îl invitam pe dl. Kelemen sa consulte fisa postului a unui polițist din mediul urban/rural și sa tragă concluziile singur. Aveam deja o părere proasta despre dansul, asa ca mi-a întărit convingerea cu ieșirea sa publica.

 3. Bietul om cred că încă nu stăpânește bine limba română și se rezumă numai la poeziile scrise de el! Mai bine din poziția pe care o are ar trebui să coboare în stradă să vorbească cu polițiștii și cu cartea de poezii cu infractorii!

 4. La imbecilul asta și haita lui , care din anii 2000 și pana în prezent ,încă nu înțeleg și nu pot vorbi limba romana,pârlitu’ asta , bozgor autentic, nu a stiut decât sa praduiasca și sa jefuiască zonele împădurite din Transilvania!!! Scârba de bozgor, ar trebui ignorat deoarece , nu este decât o căpușe în aceasta tara. Nu cred ca cineva poate sa ii atribuie vreun merit prin care sa fi beneficiat tara pe care a pradat-o sistematic din funcțiile deținute. Un politruc, mic, neînsemnat și….bozgor fara valoare.

 5. De ce sindicatul/ sindicatele nu ies public într-o conferință de presă și în fata tuturor sa demonteze odată pentru totdeauna sintagma salarii /pensii speciale,iar celmai important, cu argumente clare si oficiale sa le “dea peste bot” tuturor politicienilor care cred ca această categorie profesionala este cum își închipuie ei. Liderii de sindicatele, ieșiți odată pentru totdeauna și explicați în fata milioanelor de cetățeni cum stau lucrurile și demontati inepțiile și percepțiile politicienii cât și a altora. Nu mai merge cu postări pe rețelele de socializare si comentarii scrise pe grupuri. Rupeți odată pisica în doua și faceți o mobilizare la nivel de sindicate , lămuriți lucrurile și luați atitudine vsv de drepturile tuturor salariaților în fața celor ce au pus și pun frână în frunte cu șeful MAI , fost prezent și viitor dacă nu se mișcă nimic… Lăsați gargara scrisa și treceti la fapte!

 6. Niște jegoși ordinari toți parlamentarii. Ei au salarii și prime pentru orice căcat, și de noi nu ne baga in semana. Să ii fu. în gura pe toți.

 7. Ar trebuii întrebat ce stie despre acest Centru? Citez din surse: ,,Judecătoria Miercurea Ciuc a dat de curând o decizie de condamnare la închisoare pentru violuri şi agresiuni sexuale pentru un angajat al unui centru de copii din Băile Tuşnad. Centrul a fost coordonat de un consilier UDMR, având relaţii strânse şi cu Guvernul Orban de la Budapesta”.
  Cā vād cā se pricepe la multe alte lucruri si în mod special la dezinformare publicā si manipulare…asta si vis a vis de tot ce se întâmplā prin unele regiuni/judete din tarā? Sā-l întrebām si dacā în localitātile de frontierā cu România, unde sunt comunitāti mari de români, pe autoturismele politiei scrie si ,,Politia” asa cum au facut ei în Harghita pe sediul politiei judetene si pe autoturisme ,, Rendorszeg”, se poate verifica!
  Mda! Nu cred cā mai este ceva de comentat…

 8. Ce să-i ceri lui Kelemen, inteligentul Honor, doar de bine. Prostia și dușmănia rămâne în cutia să craniană.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută