Schimbări radicale la admiterea în cadrul Academiei de Poliție

Condițiile de admitere în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au fost modificate radical. Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii Senatului universitar unde s-a hotărât ca ponderea notării în cadrul probele de admitere să fie modificată. Astfel, nota finală va fi reprezentată din media aritmetică a notelor obținute la proba de evaluare a performanței fizice, respectiv la proba scrisă.

Cu alte cuvinte, nota obținută la proba de evaluare a performanței fizice va avea o pondere de 50% din nota finală, urmând ca proba scrisă să aibă la rândul ei o pondere de 50%. Până acum, admiterea se realiza exclusiv pe baza notei obținute la proba scrisă, reprezentată de subiecte din gramatica limbii române, limbă străină și istorie. Proba de evaluare a performanței fizice nu era notată, însă era eliminatorie.

Rămâne de văzut ce impact va avea această modificare în lista finală de admitere din această sesiune, mai ales în contextul în care în ultimii 2 ani, sistemul educațional s-a desfășurat în marea majoritate în sistem online. În raport cu celelalte instituții de învățământ superior, doar Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport mai are un sistem similar de notare, în care se pune accent foarte mare pe performanțele fizice ale candidaților.

Singurii candidați pentru care se va face excepție de la aceste reguli, sunt copiii veteranilor care nu vor susține proba scrisă ci doar proba de evaluare a performanței fizice (Legea 168 din 2020). Le urăm succes candidaților și îi sfătuim să analizeze foarte bine avantajele și dezavantajele unei cariere în sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională pentru a nu fi surprinși sau dezamăgiți de ceea ce vor găsi în sistem.

CITIȚI AICI Regulamentul de admitere 2022

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Schimbări radicale la admiterea în cadrul Academiei de Poliție

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Rusine!!!! De fapt, s-a vrut eliminarea fetelor care sunt dezavantajate din start! Stiu ca in ultimii ani au intrat foarte multe fete in sistemele de aparare si ordine publica, dar forta fizica este din ce in ce mai putin folosita in ziua de azi. Vedem la televizor ditamai politisti(barbatii) care iau bataie de la tot felul de indivizi. Toate aceste lucruri sunt consecinta legilor,dispozitiilor proaste luate in ultimii ani, a eliminarii unor criterii importante de selectie a personalului gen: criterii de integritate pt. candidat si familia acestuia, anturaje, criterii de inaltime/greutate, criterii medicale si sumedenii de derogari date dupa interese.
    Acest nou regulament ar trebui aplicat la trupele de inerventie, unde are logica forta fizica dar exista si locuri de munca unde este nevoie de inteligenta, diplomatie, fler, cercetare, comunicare etc.
    Adevarul va iesi la iveala cand se vor afisa rezultatele si se va vedea ponderea fete/baieti. Scuze, m-am inselat de cand cu GDPR-ul nu se mai vede nimic!

    1. Lucrurile se mai și schimba. Acum e rândul ca in sistem sa ajungă cei mai potriviți ofițeri, atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual.
      Sexul feminin a profitat și beneficiat suficient de aceste diferențe pana acum.
      Spuneți ca la televizor apar polițiști bărbați care sunt implicați in altercații fizice, dar cum credeți ca de descurca o femeie intr-o situație asemănătoare?

    2. Auzi, tu fato,
      Vezi ce se întâmplă în Ucraina ?
      Dacă ai habar cum se face admiterea în USA în sistemul de apărare sau ordine publică, fără discriminare la probe fizice sau teoretice între fete și băieți, atunci să vorbești în cunoștință de cauză…

  2. Proba fizica este super ok. problema ,,mare,, pe care ar trebui sa o sesiseze sindicatele este urmatoarea….daca conform legilor inaltimea nu mai conteaza…atunci ca sa nu fie discriminare ..in proba de saritura la clopotel sa fie scoasa sa se puna ,,detenta,, adica sa se masoare inaltimea de la sol deoarece o persoana ,,mai ales ladies,, daca are 150 cm.inaltime..nici profesionistele de la gimnastica nu ajung la 185 cm. sa atinga clopotelul..asta este o problema si ar mai fi…nici o persoana de sex feminin si daca este sportiva de performanta nu ,,face fata,, unui baiat cat de cat pregatit fizic indiferent de proba deci..la ladies baremele ar trebui schimbate!

  3. D-le ministru Bode, dvs și echipa managerială de la MAI,ați făcut vreodată o analiză a modului cum se organizează concursul de admitere la Academia de Poliție.După ce anul trecut din cauza modului defectuos de organizare a concursului de admitere ați declarat respinși candidați cu media 8,00 și admiși candidați cu nedia 6,40 pe subiecte comune, anul acesta ați reușit performanta de a admite candidați cu media 5,20 la proba scrisă,coroborat cu o notă peste 9,00 la proba fizică,care reprezintă 5o% din media finală,,conform Regulamentului de admitere intocmit de mințile luminate din MAI .D-le Bode vorbim totuși de Academia de Poliție,nu de ANEFS (Academia Națională de Educație Fizică și Sport)unde proba fizica la admitere nu reprezintă un asemenea procent.Există un candidat cu media 9,80 la proba scrisă,cea mai mare medie la nivelul Academiei, care este respins datorită notei minine obținute la proba fizică.Chiar nu vă este rușine să priviti in ochi un asemenea candidat,dar s-a dovedit că în acest minister nu este nevoie de creier ci de mușchi,care duc la analfabetizarea acestui sistem și așa bolnav și corupt Rușine ,acest minister pe care îl conduceți, chiar nu merită asemenea copii.Această instituție,cîndva brandul învățămîntului superior din România ajunge pe zi ce trece la nivelul unui liceu cu profil agricol, cu toate scuzele de rigoare față de elevii sau personalul didactic din cadrul acestor unități de învățământ.PS.D-le ministru Bode,,Mușchii pot fi controlați, creierul nu,,!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută