Schimbare radicală pentru elevii Școlilor de Agenți de Poliție

După miile de cereri de pensionare depuse în ultimele săptămâni și lipsa unui plan de gestionare a resursei umane în MAI, conducerea ministerului a decis să apeleze din nou la reducerea duratei de școlarizare a elevilor din instituțiile de învățământ destinate pregătirii agenților de poliție încadrați în septembrie 2016.

Asemenea perioadei de preaderare la spațiul comunitar al Uniunii Europene din 2006, atunci când elevilor din școlile de poliție încadrați în septembrie 2005 și decembrie 2006 le-a fost modificată programa și inclusiv perioada de școlarizare pentru ca în decembrie 2006, respectiv în martie 2007, după 1 an și 3 luni să fie promovați ca agenți de poliție, conducerea Direcției Generale Resurse Umane, în disperare de cauză, intenționează să apeleze la același mecanism.

Din discuțiile purtate cu oficialii ministerului, perioada va fi redusa de la 2 ani la 1 an și 3 luni, cea mai mică perioadă acceptată în legislația incidentă pentru ca școala de poliție să poată fi considerată instituție de învățământ postliceală.

Astfel, în cursul lunii decembrie 2017 sunt programate examenele finale, iar pentru sărbătorile de iarnă, viitorii agenți de poliție sunt așteptați în activitate. Pentru mulți dintre elevi, această măsură poate fi considerată o veste foarte bună deoarece, în acest moment, ei primesc o soldă lunară, asemenea unei alocații, în cuantum de aproximativ 100 lei. În tot acest timp, mulți dintre cei care nu au reușit să treacă examenul pentru școlile de poliție sau academie, au fost încadrați direct și au beneficiat de salariu din prima luna de activitate.

Îi așteptăm cu mult entuziasm pe viitorii noștri colegi, mai ales că acest schimb de generații va aduce un nou suflu în Poliția Română și Poliția de Frontieră menit să schimbe din „milițienismele” și „căprăria” practicată până acum. Le urăm succes la examene și îi asigurăm că le vom fi alături pentru a le facilita cunoașterea drepturilor pe care le au.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Schimbare radicală pentru elevii Școlilor de Agenți de Poliție

Distribuie

6 răspunsuri

 1. Asta trebuia făcut demult
  Dacă în paralel s-ar mari și cifra de școlarizare, renunțând la încadrările din sursa externa, cred că ar fi mai bine pentru toată lumea.

 2. Buna ziua!
  Am si eu o intrebare. Daca tot stiti cum merg lucrurile in sistem, daca tot cunoasteti faptul ca un incadrat din extern are aceleasi drepturi ca un fost elev care a defilat si a facut sectoare in scoli si a invatat carte, daca sunteti la curent cu faptul ca multi prefera sa stea 3 ani in politie, sa faca dreptul la ID (Spitu Haret si alte facultati de carton) si sa ia un examen de trecere in corpul ofiterilor in loc sa invete pe branci 3/4 ani in Academia de Politie, de ce nu propuneti ca cei cu scoli de profil sau absolventi ai Academiei sa aiba un avantaj? Nu ar fi mai normal ca absolventii de Academie sa avanseze mai rapid sau sa beneficieze de un spor sau ceva de genul? Imi cer scuze pentru deranj, dar nu mi se pare corect ca incadratii din extern sau ofiterii care nu au absolvit Academia sa fie egal in drepturi cu un ofiter care stie ce inseamna stresul unor examene adevarate si care ar trebui avantajat de sistemul care “l-a creat”.

 3. Cea mai buna solutie: politistii sa provina doar din scolile de agenti de politie sau din Academia de Politie! Nu din incadrari directe sau din transferuri de la alte “arme”!
  Minim 1 an si 3 luni este de ajuns pentru initierea in formarea unui viitor agent de politie. Un politist se formeaza in ani de zile, dar baza de plecare ramane scoala de politie sau Academia de Politie.
  STOP INCADRARILOR DIRECTE IN POLITIA ROMANA!

 4. Stimate anonim iti comunic ca de la multi agenti din cei trecuti in corpul ofiterilor, dumneata ca absolvent al Ac. de politie ai de invatat multe lucruri bune. Iti comunic ca si acel agent a defilat si a facut sectoare ca si tine, dar acest ultim lucru doar te caleste .
  Iti doresc mult succes in activitate si daca ai nevoie de un sfat bun iti stau la dispozitie.

 5. Tot pe afara am ramas , În focul nostru s-a făcut angajari din sursa externa .
  Rusine pentru acest sistem care a uitat de oamenii pe care ia dat afara .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută