Sancțiuni aplicate în starea de alertă

Având în vedere că prin publicarea în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 488  din 11 mai 2021, a Hotărârii nr.531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în baza căreia începând cu data de 13.05.2021 s-a dispus prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe întreg teritoriul țării, au fost reglementate o serie de abateri ce pot constitui fapte de natură contravențională sau penală, pe fondul nerespectării măsurilor de prevenție privind răspândirea virusului Covid-19.

În urma emiterii acestui act normativ, a fost stabilit un regim de natură contravențională și penală, aplicabile pe durata stării de alertă în baza cărora pot fi sancționate persoanele care nu respectă măsurile de prevenire și control a infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

În acest sens, venim în sprijinul colegilor din teritoriu, cu un ghid actualizat, elaborat de către Direcția de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. referitor la incriminarea acestor genuri de fapte, după cum urmează:

 

DESCARCĂ AICI GHIDUL LEGISLATIV ACTUALIZAT !

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Sancțiuni aplicate în starea de alertă

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută