Salarizare 2017

În urma mai multor întrebări primite de la polițiști, cu privire la modul în care vom fi plătiți în anul 2017, vă punem la dispoziție integral Ordonanța de urgență a Guvernului 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, marcând cu roșu textele incidente polițiștilor.

Ca perioade la care se raportează anumite drepturi, reținem  :

  • cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2016.
  • indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatoare, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, se menţin la nivelul lunii iulie 2016.
  • cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2016.
  • cuantumul drepturilor acordate poliţiştilor care execută lucrări de excepţie sau misiuni speciale o reprezintă salariul de bază prevăzut de legislaţia în vigoare la data de 31 decembrie 2009, majorată cu 10%.

De asemenea, revenim asupra faptului că sporul pentru orele prestate în zilele de repaus și de sărbători legale, de 75%, se va acorda în continuare. Atitudinea unor „lideri” îmbibați cu miros de naftalina, care își asumă obținerea acestui drept salarial, despre care să nu uităm că se află sub nivelul sporului de 100% acordat altor categorii de bugetari, este de-a dreptul patetică, în condițiile în care prin „demers” ei înțeleg să mergi la intrarea ministerului, să iți comanzi o cafea de la automat și să afli de la vreun șofer din parcare ce mai mișcă prin instituție.

Am fost nevoiți să facem aceste comentarii deoarece, mulți polițiști cred în aceste gogoși și mâine, poimâine ne trezim cu „informări” de la sindicate că numai datorită „demersurilor” pe care ei le-au efectuat, polițiștii vor primi pe data de 14 salariul. Haideți să deschidem larg ochii la (dez)informările cu care suntem infestați, pentru că Ordinul ministrului pentru punerea în aplicarea a prevederilor art. 7 alin 4 din OUG 99/2016 reprezintă doar o formalitate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

21345678910

Sindicatul EUROPOL: Salarizare 2017

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Referitor la plata orelor prestate sambata, duminica si sarbatori legale cu un spor de 75%, din ce releva articolul 8 nu prea pare sa beneficiem de aceasta plata in primele oua luni ale anului 2017. Ne puteti explica ?

    1. Prevederile art 8 sunt valabile pentru toti bugetarii. Pentru politisti se aplica prevederile art 7 alin 4 din OUG 99/2016. Mai mult, a fost emis si Ordinul MAI 210 prin care se prelungește aplicarea prevederilor din Ordinul MAI 4 cu privire la plata orelor în zilele de repaus săptămânal, de sărbătoare legală și în alte zile în care, potrivit legii nu se lucreaza.

  2. Buna ziua! Deci cum sa inteleg: compensatia pentru chirie se acorda max 50% din solda din aug.2016 sau tot din 2009? Multumesc! Si argumentat.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută