Salariile polițiștilor posibil înghețate în 2019

Chiar  astăzi în  ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, polițiștilor li s-a pregătit un ”cadou” neașteptat. Guvernul a pregătit proiectul de ordonanță de urgență privind măsurile fiscal bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ordonanță care se va aplica în cursul anului 2019.

Conform proiectului care încă nu este asumat de Guvern și care deocamdata a fost trimis în circuit, în anul 2019 cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor primelor, despăgubirilor, compensațiilor pentru chirie si al celorlalte elemente ale salariului, care nu fac parte din salariul brut lunar se mențin la  nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018. Norma de hrană și drepturile de echipament se mențin în plată la  nivelul stabilit pentru luna decembrie 2018.

De asemenea, activitatea desfășurată de polițiști în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și in celelalte zile în care nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute în legislația în vigoare în luna iunie 2017.

Mai mult de atât, instituțiile și autoritățile publice așa cum sunt ele definite la art. 2, alin. 1, pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanțele publice și la art. 2, pct.39 din Legea 273/2006 indiferent de sistemul de finanțare, nu acordă personalului din cadrul acestora indemnizația  de vacanță reglementată prin Legea 153/2017.

De la 1 ianuarie 2019 conform prevederilor Legii 153/2017 ,  art. 38, alin. 4, salariile de funcție ale polițiștilor ar trebui să crească:  ”în perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând 1/4 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018. Creșterea respectivă și data de aplicare se stabilesc prin legea anuală a bugetului de stat”. În medie, creșterea netă ar fi în jurul sumei de 300 lei.

Deși în proiectul de ordonanță nu se face referire la creșterea etapizată care trebuie sa se facă cu 1 ianuarie, trebuie să fim foarte atenți la forma finală pe care o va avea ordonanța de urgență pentru că polițiștii nu vor mai accepta să le crească veniturile doar pe hârtie.Vă ținem la curent cu evoluția actului normativ, iar în cazul înghețării salariilor, vom declanșa ample acțiuni de protest pe termen nelimitat.

CITEȘTE AICI PROIECTUL DE ORDONANȚĂ

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Salariile polițiștilor posibil înghețate în 2019

Distribuie

10 răspunsuri

  1. Foarte adevărat,OUG se va vota pe 7 dec.,poimiine adică!Și punctul de pensie va fi inghetat pîna in sept.2019,asta ca o completare!

  2. Cine sa iasa in strada?????? Poate noi sa ne organizam si sa incepem cu adevarat lupta..Sindicate nu exista in politie…..

  3. A fost cineva de la sindicat la ministru cu un fluturas de salariu? Sa se vadă ca majoritatea agenților din țară au 2100-2200 lei salariul net (la ce pensii sa ne așteptăm la banii astia?)? Și că abia cu norma de hrana și echipament se ajunge la un VENIT de 3100-3200 lei?

  4. Lasă că le da la comunitari… Nu vreți să știți ce prime au luat de Paste… Și nici ce vor lua de Crăciun… Nu mai zic de salarii… Doar întrebați de curiozitate, dacă cunoasteti pe cineva acolo, și veți avea un soc.

  5. Un sindicat fara drept la greva nu ar trebui sa existe . Politisti nu au drept la greva , guvernantii stiu asta , caini latra lupul merge inainte . Suntem putini si nici electoral nu-i intereseaza voturile noastre . Cei care au ingradit dreptul la greva politistilor trebuiau sa stabileasca un numar de intalniri sindicate guvern dupa care sa ne dea si noua acest drept . Asa cum este acum vom avea totdeauna dialogul surzilor pt ca indiferent ce am face azi guvernanti stiu ca avem colegi la munca si ca a doua zii sau cand suntem planificati vom merge si noi . O alta forma de militarizare fata de colegii nostri jandarmi .

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută