Salarii de excepție pentru actul managerial în timp ce toaletele zac împuțite și autospecialele degradate

Aflându-ne la jumătatea anului, e de notorietate faptul că este perioada în care, în Poliția Română, s-au decernat premiile salariele pentru lucrări de excepție ( majorare de până la 50% din salariul funcției de bază ), cu efect pe următoarele 6 luni.

Din capul locului, țin să felicit toți colegii care într-adevăr s-au remarcat în activitatea profesională, câștigându-și titlul (atât onorific, cât și financiar) „de excepție”, care și-au pus în pericol propriile vieți, sacrificându-și totodată, chiar și timpul liber, pentru destructurarera unor rețele infracționale extrem de periculoase sau pentru alte rezultate remarcabile.

Însă de la acești polițiști ( în fața cărora, țin să precizez că îmi scot pălăria ) și până la cei care au primit, total nemeritat, statutul de polițiști excepționali, cu toate că nu s-au remarcat decât prin amenzi (și alea, date la oameni ai străzii și prostituate) și servilism dus la extrem, în fața șefilor, e cale lungă. Totuși colegii nici nu mai sunt mirați de astfel de decizii, într-un sistem în care anormalitatea a devenit normalitate.

Așa că, la Drobeta Turnu-Severin, municipiu reședință de județ, unde managerii din Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, se succed, după principiul Roatei Țigănești, la titlul „excepțional” de fructuos financiar, atât toaletele instituției mai sus amintite, cât și autospecialele de Poliție, se prezintă de maniera ilustrată în fotografiile de mai jos :

Așadar, după această experiență vizuală sugestivă (aveți noroc că nu e și olfactivă), vă mirați cum de se poate ca managerii din Poliția Română să fie catalogați ca polițiști de excepție, în contextul în care, nu-și îndeplinesc, nici pe departe, atribuțiile de management???

Răspunsul e foarte simplu : prin manipularea conceptului de excepție”, în favoarea lor, cu alte cuvinte, acești “Super Polițiști”, au deviat atenția de la problemele a căror rezolvare intră în atribuțiunea lor de serviciu, la număratul, comparatul, “analizatul” activității adevăraților polițiști (care-și riscă viața-n stradă, nu se plimbă cu A4 prin birouri), transformându-i pe polițiști în vânători de indicatori (multe amenzi, cât mai puține infracțiuni stradale etc. ). Cu alte cuvinte, acești pseudo-polițiști, încearcă, în netoția lor, să ajusteze realitatea fizică, unor cifre fixe, dorite de ei, ignorând situația socio-culturalo-economică din județ/țară.

Mergând mai departe cu raționamentul, cu acei zeci de mii de lei, care le sunt atribuiți lunar, fără temei logic și moral, managerilor, s-ar putea rezolva, atât din problemele illustrate mai sus, cât și altele sute, necuprinse în acest articol.

La finele acestui articol, doresc să mă adresez, atât colegilor din M.A.I., cât și reprezentanților societății civile: doar împreună, opunându-ne cutumelor bolnăvicioase din Poliția Română, putem aduce instituția în punctul în care să poată oferi UN SERVICIU PUBLIC DE CALITATE și nu un serviciu formal!

Viitorul ne aparține!
Raul Ghenciu, Președintele Filialei Mehedinți a Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Salarii de excepție pentru actul managerial în timp ce toaletele zac împuțite și autospecialele degradate

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Excepția este faptul că nu au solicitat fonduri pentru remedierea deficiențelor…motiv pentru care au fost recompensați!

  2. Este o vorba romanesca care spune “Omul sfințeste locul ” Atitudinea unor ” colegi ” fata de locul de munca – atât mijloace auto cit si sediu lasă de dorit ( chestie de educație ) dincolo de atribuțiile si meritele celor chemați sa – si facă atribuțiile de munca.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută