S-a votat! Compensațiile de chirie pot deveni rate bancare

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, a fost promovată propunerea de modificare a Legii 360/2002 referitoare introducerea posibilității polițiștilor de a folosi compensația de chirie de care beneficiază pentru o rată bancară pentru achiziția unei locuințe. Votul a fost de 174 „pentru”, 57 „împotrivă” și 63 de „abțineri”.

Așa cum am precizat și în materialul precedent, proiectul de lege nu rezolvă o serie de inechități și discriminări menținute, care vor continua să genereze frustrări justificate în rândul polițiștilor. Astfel, polițiştii şi cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. De asemenea, se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Polițiștii vor fi puși in fata unei situații destul de ridicole, generată de faptul că unui agent de poliție venit de pe băncile școlii i se va deconta o rata lunara de pana la 350 lei, în timp ce ofițerilor cu funcție de conducere li se vor deconta o rata lunară de până la 3000 lei.

Toata această cacealma  nu e o necunoscută ministrului Carmen Dan, care s-a făcut că plouă cu modificările Legii 360/2002 privind  Statutul polițistului în ceea ce privește acordarea compensatiei de chirie uniform, pe plafoane, pe localități,  care elimină discriminările actuale dintre agenții de poliție și ofițeri. Deși modificările au fost discutate cu organizațiile sindicale, încă de anul trecut, din luna noiembrie, ele au fost  bine puse la naftalină prin sertarele birourilor aparatului central al MAI.

Și pentru această situație de inechitate, îi vom putea mulțumi ministrului Carmen Dan, pe data de 24 martie 2018 la #RevoltaPolițiștilor, în fața MAI.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: S-a votat! Compensațiile de chirie pot deveni rate bancare

Distribuie

15 răspunsuri

 1. Si cu politistii care au achizitionat o locuinta prin credit ipotecar i localitatea unde au fost mutati in interesul serviciului ce se intampla? Au si ei dreptul sa li se deconteze o parte din rata la banca?

 2. Si cu politistii care au achizitonat o locuinta prin credit ipotecar in localitatea unde au fost mutati in interesul serviciului cum ramane? Au si ei dreptul de a li se deconta o parte din rata la banca?

 3. Rog public un raspuns din partea reprezentantilor organizatiei sindicale “Europol”. Multumesc anticipat.

 4. Am impresia ca încercați să ne distrageti de la problemele pe care le au Polițiști, cu mesajelele astea. Ajung să cred că toate sindicatele din sistem sunt la fel, ceva mai concret decât nu aveti de oferit???

  1. Prin intermediul site-ului oferim informatii in timp real despre orice detalii de interes pentru politisti. Daca acest material nu e important pentru dvs, nu inseamna ca pe altii nu este de interes.

 5. E totuși o variantă bună. Dar e venită foarte târziu.!!!!! Au trecut generații multe care s-au chinuit.

 6. Inechitate fata de toti politistii cu vechime ce detin credit ipotecar. Platim rate de ani de zile si politia nu ne-a sprijinit cu nimic.

 7. Este un prim pas, dar cand se va aplica si cine va beneficia in realitate de aceasta facilitate nimeni nu stie inca?
  As vrea sa fac o remarca in legatura cu voucherele de vacanta.
  In sfarsit ieri, 20.03.2018 camera deputatior care este for decizional a adoptat legea pentru aprobarea oug 90/2017 prin care ni se deconteaza si noua servicii turistice in cuantumul prevazut de 1450 lei pentru anul 2018.
  Ca de obicei noi suntem ultimii la drepturi… Pentru cei care nu cunosc, aceste vouchere de vacanta s-au dat inca de anul trecut la alte categorii bugetare iar in aceste zile se distribuie deja in administratia locala(primarii). Noi mai asteptam…. iar ca sa fim corecti si pentru buna informare a opiniei publice si asa cum ne-a obisnuit acest guvern de mincinosi, cuantumul voucherului nu este de 1450 lei ci de 1200 lei dupa ce se scade impozitul. Nu stiu ce veti face voi, dar eu voi fi la miting pe data de 24.03.2018 pentru ca imi pasa…iar aceasta discriminare a politistilor fata de alte categorii bugetare trebuie sa inceteze….

 8. Va salut. Ce mai stiti de acest subiect legat de transformarea compensatiei chiriei in rate bancare. Trebuie sa se mai voteze si in senat sau cum? Exista vreun termen? Multumesc.

 9. Salut ! Ce mai stiti de acest subiect? Azi era termenul final ? A aflat cineva ceva?

 10. Legea a trecut la senat de 3 comisii mai are nevoie de avizul comisiei de aparare apoi daca este favorabil intra la vot in senat si apoi la promulgare la presedinte. Apoi se emit norme de aplicare. Deci mai dureaza ceva.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută