S-a stabilit cum poți obține suma de 1450 lei pentru concediu

Întâlnirea generată de MAI cu privire la dezbaterea pe tema modalității de decontare a cheltuielilor cu serviciile turistice pentru întreg personalul ministerului (polițiști, militari, civili) a finalizat procedura propriu zisă. În acest sens, specialiștii ministerului ne-au prezentat, la prima vedere, mecanismul referitor la modul în care vom primi suma de 1450 lei.

Organizația noastră a susținut simplificarea și debirocratizarea procedurii în raport cu forma inițială care a fost vehiculată pentru că, să nu uităm, modificarea legislației prin care s-au înlocuit voucherele de vacanță cu decontarea acestor servicii a fost realizată prin intermediul unei inițiative parlamentare, nu a unui demers guvernamental.

Consecința acestei situații a generat două dezavantaje importante asupra cărora nu am putut interveni tocmai din cauza eludării mecanismului de dialog social, respectiv:

– polițiștii vor fi nevoiți să cheltuie suma de 1450 lei din contribuție personală și ulterior vor deconta, față de ceilalți bugetari care vor primi acel voucher înainte de a efectua propriu zis concediul;

– polițiștii pot deconta doar serviciile turistice care sunt efectuate exclusiv în perioada concediului de odihnă, în timp ce pentru ceilalți bugetari, voucherele pot fi folosite în orice moment; 

De asemenea, în raport cu aceste deficiențe, am susținut necesitatea adoptării unor reguli menite să atenueze aceste efecte, respectiv:

– asigurarea unei certitudini în ceea ce privește perioada decontării, respectiv de maxim 30 de zile de la depunerea cererii, propunere preluată;

– simplificarea procedurii de decontare prin stabilirea unui singur tipizat care să fie completat de polițist, propunere care a fost preluată spre analiză;

Astfel, reținem următoarele informații cu privire la modul în care se va realiza concret decontarea cheltuielilor cu serviciile turistice:

– pachetul de servicii turistice include cazare, transport, alimentație publică, tratament balnear, agrement;

– facturile trebuie să includă cel puțin 1 zi de cazare;

– pot fi decontate doar serviciile turistice accesate pe perioada concediului de odihnă;

– vor fi decontate doar cererile depuse până la 30.11.2018;

– pot fi decontate doar serviciile unităților care dețin licență de turism sau certificat de clasificare;

–  pot fi decontate serviciile turistice efectuate începând cu data intrării în vigoare a Legii 80/2018 și până la data de 30.11.2018;

– în cazul în care există soț/soție polițist, cuantumul este de 1450 pentru fiecare;

– banii necesari pentru fiecare angajat au fost deja alocați ordonatorilor secundari și terțiari;

– angajații care au intrat în concediu de creștere copil, nu vor mai putea beneficia de acest drept;

 De asemenea, este de menționat faptul că acest drept financiare nu este impozitat și nici nu are o continuitate în momentul de față, așa cum s-a afirmat inițial, respectiv ca orice bugetar să beneficieze de acest drept, între 1-6 salarii minime pe economie. Spunem acest lucru deoarece, suma de 1450 lei este egală cu salariul minim pe economie specific anului 2017, însă pentru anul 2018, acest drept, de cel puțin 1900 lei, încă nu are corespondent în legislație. De aceea avem o reticență pentru ca acest drept financiar să nu aibă soarta „sporului de permanență”.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: S-a stabilit cum poți obține suma de 1450 lei pentru concediu

Distribuie

26 de răspunsuri

  1. Doar atat poti, domnule cetatean?!
   Pentru cultura ta generala, toti angajatii MAI vor beneficia de acest drept, iar politistii sunt doar o mica parte din acest minister.
   Data viitoare cand ai nevoie de sprijinul politiei, te rog sa iti chemi prietenii tai de pahar ca sa te ajute!

 1. Care sunt unitatile turistice care au licenta de turism sau certificat de clasificare? Cum arata un certificat de clasificare? Ce inseamna alimentatie publica? Pot sa merg la orice restaurant sau tre sa merg doar la hotelul la care sunt cazat, sau pot cumpara de la orice magazin?Aceste “vouchere” sunt cele din 2017 sau din 2018 ?Daca sunt din2018 unde sunt cele din 2017?

  1. Daca nu stii sa raspunzi la intrebarile care le-am pus , atunci nu te baga in seama, pentru ca nu-s curios despre ce crezi tu ca as fii “dupa modul meu de exprimare”.

  2. Ce vreti sa insinuati prin “jandarm sau pompier”?Va considerati mai important sau mai inteligent?Nu are rost sa intram in amanunte,dar indicat ar fi sa va vedeti de patratica d-voastra.

 2. Nicaieri in codul fiscal nu spune ca decontarea serviciilor turistice nu se impoziteaza. Sa nu va mirati daca , din cei 1450 vi se vor deconta doar 850 lei, asta dupa aplicarea impozitului si contributiilor. Si inca ceva, din cate stiu din surse sigure, in 2018 nu mai exista vouchere, ci indemnizatii de vacanta.

  1. Sunteti intr-o mare eroare in ceea impozitarea. Daca primeam voucher, era impozitat,in conditiile decontarii, nu se mai aplica impozitarea

   1. Cu tot respectul, in codul fiscal spune clar ce se impoziteaza si ce nu. Poate eu am citit gresit si ma indrumati dumneavoastra la articolul si alineatul corect. Va rog sa tineti cont ca acest decont nu este acordat prin lege speciala si nici contract de munca nu exista. Va multumesc anticipat.

    1. Si unde ati vazut in Codul Fiscal ca se impoziteaza suma obtinuta in urma decontarii serviciilor turistice? Conform prevederilor art. 35 din Legea 153/2017, numai drepturile salariale sunt supuse impozitării.

     1. Am spus. Poate ma insel. Dar, o sa vedem cand o sa vina curtea de conturi in controale, cine o sa plateasca. Nu vorbesc in necunostinta de cauza. Daca nu ma credeti, intrebati la finante care este baza legala. Presupun ca amandoi stim de adresa de la minister cu decontarea, dar, finantele nu au dat nimic in acest sens. Va salut si va respect! P.S. Sper ca dumneavoastra sa aveti dreptate, eu nu. Va multumesc!

 3. In administratia locala s-au dat carduri care pot fi folosite in orice perioada pana pe data de 30.11.2018, iar suma stabilita initial s-a impozitat….

 4. Dacă îmi achit biletul in cursul lunii Mai, când pot depune cerere pentru decontarea facturii și când primesc banii ?

  1. Factura și bonul fiscal le veți avea doar după prestarea serviciului. Ceea ce înseamna ca la întoarcerea din concediu veti putea depune actele

 5. Eu sunt cazat la pensiunea X si servesc masa zilnic la restaurantul Y.Trebuie sa contorizez toate bonurile ptm plata mancarii si sa le atasez ulterior raportului?!unde semnam ordinul de serviciu?!Multumesc!

  1. Toate bonurile fiscale si ulterior factura fiscala pe suma totala. Ordinul de serviciu se semneaza ca pana acum, la unitatile de politie.

 6. Am iesit la pensie la data de 01.05.2018. In perioada 03 -23.04.2018,am avut C.O. …normele de aplicare a decontarii concediului au venit in luna Mai.Deci M.uA.i. mi-a dato ca de mai multe ori la gurita.Bine ca m-am carat din sistem.

 7. Buna, daca am cazare 3 zile la un hotel , mesele pot sa le iau la diferite restaurante, cerand la fiecare masa bon cu factura?

  admin
  2 mai 2018 la 14:01 | Răspunde
  Toate bonurile fiscale si ulterior factura fiscala pe suma totala.

  nu am inteles… Se poate face factura la bonuri din diferite zile ? oricum ar trebui la acelasi restaurant

 8. Salut.Din 4 nopti , doar 2 sunt oficial in concediu de odihna, primele 2 am fost in zile libere.Se deconteaza toata suma sau doar jum?
  Ms.

  1. Buna ziua. Se deconteaza doar pentru perioada cat ati fost in concediu de odihna.Daca factura este pentru cele 4 zile, atunci suma totala a facturii se va imparti la 2 si acela va fi decontul.

 9. Dar daca sotul lucreaza in MAI si sotia lucreaza la privat, va deconteaza suma integral? Caci minunatii de la MAPN, daca mergi cu sotia care lucreaza la privat, deconteaza doar 50%, ca cica nu poti merge cu sotia si copii la mare, ca deconteaza raportat la numarul de persoane trecute pe factura si bonul fiscal ! De unde se deduce ca trebuie trecuta doar o persoana la cazare iar restul familieii sa stea pe neve… Ce imbecili dau legile astea si ce incompetenti le aplica dupa cum au chef… !

 10. Fa plangere penala pentru abuz in serviciu, poate asa reusesc si ei sa inteleaga cum se aplica legea. Daca factura este pe numele tau si ai inchiriat o singura camera, nu conteaza cu cine ai mai fost.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută