S-a modificat norma de hrană pentru polițiști

Începând cu data de 17.11.2017 a intrat în vigoare Ordinul MAI 136/2017 pentru aprobarea normelor de hrană, a regulilor privind organizarea și funcționarea popotelor, a structurii normelor de hrană pentru animale de serviciu,

precum și a structurii normelor de dotare cu bunuri materiale necesare  prin care personalul care lucrează în ture serviciu beneficiază de norma de hrană 12 suplimentul B. Acest ordin înlocuiește Ordinul MAI S/310/2009 abrogat prin Ordinul MAI 142/2017.

Acordarea acestui supliment se face câte o dată pentru fiecare fracție de 8 ore. Astfel că se  acordă prin împărțirea numărului total de ore lucrate la 8, fără a depăși nr. de zile calendaristice din luna respectivă.

Menționăm faptul că pe vechea prevedere din Ordinul MAI S/310/2009, durata unei fracții era egală cu durata programului normal de lucru, ceea ce crea o mare discriminare între polițiștii care lucrau la program de 8 ore și primeau 1 fracție pentru o tură de serviciu, ajungând la 20 sau  21 de norme 12B pe luna, în timp ce polițiștii care lucrau la program de 12/24/,12/48 primeau tot o fracție pentru o tură de serviciu astfel că aceștia primeau doar 14 sau 15 norme 12B, funcție de nr. turelor dintr-o lună.

Exemplu:   – program 8 ore             = 1 normă

                   -tura de 12 ore              = 1 normă

                  – tură de 24 ore              = 3 norme

 

Pe cale de consecință, Ordinul MAI 136/2017 a eliminat această inechitate pentru polițiști, astfel că toți vor primi în mod egal suplimentul 12B.Valoarea unui supliment 12 B este de  5 lei pentru o fracție de 8 ore lucrate. Vă atașăm răspunsul la sesizarea către Ministerul Afacerilor Interne prin care am fost informați ca urmare a adresei se va modifica acea prevedere discriminatorie.

 

Viitorul ne aparține!

Marius Iconaru, Secretar General

                                                    

Sindicatul EUROPOL: S-a modificat norma de hrană pentru polițiști

Distribuie

8 răspunsuri

 1. Da mare modificare. La judiciar tot nu o da ca noi chipurile nu lucram in schimburi. Noi suntem pielea dupa bat

 2. La Dispecerat Pol.or.TgFrumos se plateste tot pe vechea formula, fiind prejudiciati cu cca 30-40 lei in fiecare luna, noi cei care lucram in ture de 12 ore fata de cei de la 8 ore.

 3. Ok. Chiar am sunat la Serviciul Financiar IPJ Iasi si mi s-a spus sa citesc Ord.136/2017 , ca acolo se precizeazaca se platesc fractiu de 8 ore, nu 12 si ca nu pot plati o norma si jumatate, in cazul turelor de 12, ore. Am si fluturasul de salariu unde se vede suma primita.

 4. Buna ziua!
  Am primit si fluturasul de salariu ptr.luna aprilie si am constatat ca in continuare N12B este acordata pe vechea formula, adica la tura de 12 ore o norma.
  Am lucrat in aprilie 144 ore, in 12 ture si am primit 60 lei ptr suplimentul 12B, in loc de 90 lei, cum mi se pare corect ca ar trebui sa fie.
  Pana la urma ce spune exact acest Ordin 136/2017, ca nu am gasit ceva concret?
  Am inteles ca are nu stiu ce anexe unde se precizeaza exact modalitatea de plata!

 5. V-am trimis e-mail cu problema semnalata anterior, legata de acordarea gresita a normei 12B.
  Va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea problemei?
  Multumesc!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută