S-a lansat sezonul estival la hotelurile MAI

Direcția Asigurare Logistică și Integrată din MAI a emis o informare cu privire deschiderea sezonului pentru cazări la hotelurile din subordinea MAI, Meridian-Mamaia, Excelsior-Brașov și Turist-Predeal începând cu luna iunie 2020.

Conform circularei, doritorii pot transmite un email la adresa cazari.dali@mai.gov.ro cu cel mult 30 zile înainte de perioada de timp vizată, rezervarea făcându-se pe principiul primul venit, primul servit, iar solicitările de până la data transmiterii circularei nu vor fi luate în calcul. De asemenea, în contextul pandemiei, nu se va asigura servirea mesei  pentru persoanele cazate, nici în restaurant și nici în camere.

De aici începe și haosul pentru că sunt sute de colegi care au trimis email, fiecare solicitând cazare pentru un anumit număr de zile și în perioada dorită. Doar că ulterior, Direcția Asigurare Logistică și Integrată din MAI vine cu o nouă precizare, care încă nu e publică și stabilește niște intervale de zile pentru care se pot face rezervări și repartizează un anumit număr de locuri fiecărei armă(polițiști, polițiști de frontieră, imigrări etc).

Astfel că toți cei care au trimis deja solicitări pe email, acestea nu vor fi luate în considerare.  Mai mult de atât, nu putem constata decât faptul că acest mod netransparent, care nu va ține cont de nicio regulă, va duce la situații conflictuale. Nu mai vorbim de faptul că aplicația tip Booking care trebuia să devină funcțională, întârzie să fie pusă în aplicare și anul acesta vom avea situația în care polițiștii se vor împărți în ”băftoși” și ”ghinioniști”

Nu în ultimul rând, cei cazați vor trebui să respecte anumite reguli precum:

• indicațiile personalului  centrului de cazare și  măsurile  impuse  pentru  combaterea răspândirii virusului, iar încălcarea acestor reguli putând duce la decazarea imediată a polițistului;
  • nu vor fi acceptate persoane care refuză termometrizarea sau care au o temperatură de  peste 37,3 grade;
  • folosirea lifturilor se va face de cel mult două persoane;
  • purtarea măștii va fi obligatorie pe perioada deplasării în spațiile comune ale centrului;
  • eliberarea camerelor se va face până la ora 12.00, iar cazarea se va face între orele 14.00-19.00.

Organizația noastră a luat legătura cu Direcția Asigurare Logistică și Integrată din MAI și a solicitat ca repartizarea biletelor pentru unitățile de cazare să se realizeze în condiții de transparență maximă în prezența organizațiilor sindicale.

Sindicatul EUROPOL: S-a lansat sezonul estival la hotelurile MAI

3 răspunsuri