S-a dat liber la mutări pentru polițiști

Problema mutării polițiștilor e una care a generat o serie de nemulțumiri de-a lungul timpului, deficitul de personal și volumul mare de muncă fiind principalele motive pentru care au fost refuzate rapoartele polițiștilor.

În cadrul videconferinței de astăzi, care a avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, adjunctul inspectorului general, comisar-șef Ciprian Miron a transmis tuturor inspectorilor șefi, inclusiv directorului Poliției Capitalei, ca până la data de 15 octombrie să centralizeze situația rapoartelor de mutare existente la nivelul fiecărei unități și să dea aviz favorabil acestora, astfel încât, repartizarea promoției de agenți din școlile Câmpina și Cluj să se facă în funcție de aceste mutări.

Amintim tuturor polițiștilor că mutarea este reglementată în Legea 360/2002 privind Statutul polițistului la :

Articolul 27^19 :

Polițistul poate fi mutat în aceeași unitate sau într-o altă unitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, din aceeași localitate sau din altă localitate, cu acordul șefului unității în care este încadrat, precum și al șefului unității în care urmează să se mute, în următoarele situații:

a) în interesul serviciului;

b) la cererea polițistului

Articolul 27^20

Mutarea în interesul serviciului se face numai cu acordul scris al polițistului.

Diferența dintre mutarea la cerere si cea în interesul serviciului este că polițistul mutat la cerere nu poate beneficia de compensația de chirie sau decontarea cheltuielilor de transport.

Pentru orice alte nelămuriri privind mutarea, nu ezitați să ne scrieți fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: S-a dat liber la mutări pentru polițiști

Distribuie

29 de răspunsuri

  1. Demersul este intrebat strict pentru mutarile din interiorul Politiei Romane. Transferul este supus aprobarii celor doi sefi de arme, insa din datele pe care noi le detinem, IGPR-ul accepta orice raport de mutare.

 1. Este o tampenie ;ce conteaza ca acum 10 -15 ani am facut raport de mutare la cerere daca eu am locuit si locuiesc in continuare cu chirie Din cauza acelui raport de mutare la cerere eu si multi altii aflati in situatii asemanatoare nu beneficiem de acest ajutor desi locuim cu chirie fie la stat fie la particulari Ar trebui scoasa aceasta anomalie( care prevede ca daca acum o suta de ani ai fost mutat la cerere nu mai benficiezi de plata chiriei chiar daca tu stai cu chirie) si sa beneficieze de plata chiriei toti cei care locuiesc efectiv cu chirie

 2. Pot face raport de mutare la cerere, in condițiile in care sunt in concediu de creștere copil, respectiv am raportul de munca suspendat? Mulțumesc anticipat.

  1. Modificarea raporturilor de serviciu prin mutare, in perioada suspendarii raporturilor de serviciu ca urmare a concediului de crestere copil se poate face doar cu acordul dvs. In consecinta este posibila o astfel de varianta.

  1. In cadrul sedintei s-a vorbit la modul general despre mutarile intre ordonatorii de credite, fara sa se faca distinctia intre agenti si ofiteri.

 3. Este valabil si pt politia de frontiera … sunt venit de la scoala de politie de frontiera oradea din promotia decembrie 2017 … am terminat si cele 6 luni de tutela … incerc de 2 luni sa ma transfer si mi s-a spus ca nu se poate fara om la schimb … nu pot s-a ma transfer pt a intemeia o familie si a ma stabili unde vreau pt ca mi s-a pus conditia asta …. nu este posibil asa ceva sa obligi sau sa pui o conditie ca asta si sa spui ca este o conditie pt faptul ca exista deficit de pers … deficitul de personal o sa fie tot timpul ca sa pui o aseamenea conditie …

  1. Discutia a fost initiata doar la nivelul Politiei Romane. Inca din partea IGPF-ului nu am primit vreun raspuns pentru un demers comun.

 4. Salut, stiti cumva daca discutia s-a referit doar la transferurile dintre inspectorate diferite sau si in cadrul aceluiasi inspectorat?

   1. Buna ziua! Sunt incadrat direct in mai 2018 ca specialist si as dori sa ma mut in localitatea de domiciliul unde sunt casatorit, detin casa, etc… Exista o alternativa?

 5. La politia de frontiera inca ii doare in cot ca esti tu de la 600 de km distanta si ca vrei si tu ca tot omul sa te muti acasa sa-ti faci o familie,nu sa stai in chirie sa-ti deconteze 370 de lei la o chirie de 200€,plus ca daca printr-o minune cereasca te muta,automat pierzi banii de transport,in cazul meu, sau cei de chirie,ca vezi doamne esti mutat la cerere nu in interesul serviciului de parca nu tot aceeiasi munca ai face.

 6. Buna ziua! Sunt incadrat direct in ianuarie 2017 si as dori sa ma mut in localitatea de domiciliul unde sunt casatorit, detin casa, etc… Aveti idee daca se tine cont de vechea prevedere (3 ani de zile) ? Exista o alternativa?

  1. Buna ziua.
   Daca sunteti incadrat din sursa externa in anul 2017, nu vi s epot modifica raporturile de serviciu prin mutare timp de 3 ani de zile(pe vechea prevedere)

 7. Te poate muta de la secție la post fara ca sa aiba acordul tau. Fac precizarea că in prezent sunt delegat 6 luni de la secție la rutieră iar șeful vre a sa eliberez postul meu

  1. Mutarea se poate realiza numai cu acordul dvs. Iar delegarea poate fi realizata numai 60 de zile Fără acord,ulterior, în lipsa acordului, reveniți în postul deținut.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută