S-a dat liber la concursuri pentru trecere în corpul ofițerilor

Astăzi, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, a  fost aprobată  demararea proceduri pentru organizarea concursurilor pentru trecerea agenților de poliție în corpul ofițerilor.

În perioada care urmează, la nivelul structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, se va identifica numărul de funcții care vor putea fi ocupate prin acest tip de concursuri, în funcție de necesitățile operative ale domeniului de activitate. Decizia organizării concursurilor a fost luată în urma unei analize realizate de MAI referitoare la deficitul de personal, care la acest moment se situează la circa 13% – Poliția Română peste 14% și  Poliția de Frontieră aprox. 9%.

Conform ultimei analize efectuate anul trecut, un număr de 1800 posturi ar trebui să fie scoase la concurs din sursă internă pentru agenții de poliție din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră, IGI și DGP. În urma demersurilor pe care le-am avut, așa cum bine cunoașteți, gradul profesional se va primi în funcție de vechimea pe care o aveți în sistem. Tematica, bibliografia și locurile pe care vă puteți înscrie se vor afișa în timp util, iar concursurile propriu-zise vor avea loc în a doua parte a acestui an.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: S-a dat liber la concursuri pentru trecere în corpul ofițerilor

Distribuie

5 răspunsuri

  1. De ce nu faceti ceva si pentru cei ce nu au beneficiat de echivalarea gradului in functie de vechimea pe care o au? De ce atatea inechitati in acest sistem???

  2. Bună ziua. Aveți informații dacă la nivelul structurilor centrale din MAI s-au reluat discutiile/procedurile pt organizarea concursurilor prin TCO, ca urmare a deblocării acestei activități?

    1. Buna ziua. La acest moment nu exista u interes in organizarea acestor concursuri in principal din cauza necesitatii rectificarii bugetare și a restictiilor.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *