Rectorul Academiei de Poliție amenință studenții

La  o luna de cand sesizam faptul ca studentii Academiei de Politie “ Alexandru Ioan Cuza” au fost nevoiti sa-si asigure mijloacele de subzistenta pe timpul efectuarii stagiului de practica din fabuloasa  solda de student de numai 130 lei, desi acestia  beneficiaza de prevederile Hotararii de Guvern nr. 65/2003 privind stabilirea drepturilor de hrana, in timp de pace, ale personalului apartinand structurilor Ministerului de Interne, acestia nu au primit nici  pana acum contravaloarea normei de hrana.

Imediat dupa aparitia comunicatului Sindicatului Europol cu privire la aceasta anomalie, atat pe pagina insitutiei de invatamant, cat si prin adresa remisa sindicatului, conducerea institutiei a incropit o justificare a incompetentei manageriale  sustinand ca “unitățile teritoriale in care studentii au efectuat stagiul de practica transmit Academiei de Politie situația cu privire la prezența din stagiul de practică (zile de permisie, zile de spitalizare etc)”.

Ei bine, aceste situatii sunt cu titlu de exceptie, doar atunci cand studentul/elevul absenteaza de la serviciu. Tabelele cu pontajul efectuarii stagiului de practica sunt necesare doar pentru acordarea “Normei 12B” care se plateste pe baza de pontaj, in timp ce norma de hrana de baza se acorda pe luna in curs.

Rectorul Academiei de Politie nu acorda aceasta contravaloare a normei de hrana studentilor, desi aceasta trebuie platita pe luna in curs, lucru pe care chiar acesta il afirma in comunicatul semnat “actul normativ menționat reglementează și situația plății în avans.” . Ce s-ar intampla daca si politistii ar primi norma de hrana la 3-4 luni, pe motiv ca ar putea absenta de la serviciu?

Aceasta explicatie lipsita de logica, ne face  sa intelegem ca acesta da dovada de rea-credinta, cat si dezinteres fata de obligatiile pe care le are din postura  functiei ocupate. Mai mult de  atat , surse din cadrul  Academiei de Politie ne-au informat ca acesta ar fi amenintat pe studenti ca vor vedea contravaloarea normei de hrana cand va dori el, din cauza faptului ca s-au plans sindicatelor fata de aceasta situatie. Metehnele comuniste inca dainuie in randul managerilor din MAI, care  isi motiveaza managementul defectuos prin amentintari si intimidari. Nu ar fi o noutate acest lucru, avand in vedere ca studentii au primit dintotdeauna banii care li se cuveneau la cel putin 3 luni dupa efectuarea stagiului de practica.

Mai presus de interesele si drepturile strudentilor care au efectuat stagiul de practica, sta orgoliul unui “manager” care vrea sa demonstreze ca el este “seful”. Nu l-a interesat ca au fost studenti care au facut eforturi mari pentru a-si asigura mijloacele de subzistenta, acestia ajungand in situatia de a se imprumuta.

Ministrul Carmen Dan nu a avut nicio reactie la aceasta situatie care se intampla de ani buni la cea mai prestigioasa institutie de invatamant din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Stimata doamna ministru, nu credeti ca ar trebui sa fiti alaturi de studenti si in situatiile in care drepturile acestora  sunt calcate in picioare,si nu doar la poze, la activitatile festive din cadrul acestei instituii?

Intelegem perfect ca e Joia Mare, cand se vopsesc ouale si se dospesc cozonacii, dar cu siguranta trebuie sa fie platite si drepturile care li se cuvin elevilor si studentilor din cadrul institutiilor de invatamant din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Vom fi in continuare alaturi de studentii Academiei de Politie si le multumim pe aceasta cale celor care ne-au sesizat. 

Viitorul ne apartine ! 

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Rectorul Academiei de Poliție amenință studenții

Distribuie

3 răspunsuri

  1. Sunt student in Academia de Politie, poate este o disfunctie legata de plata drepturilor noastre, dar cred ca in acest moment Academia de Politie are RECTOR! Din pacate apreciez doar in parte actiunea dvs, denigrati prea usor!

  2. voi este clar ca nu l cunoasteti pe rector! orice dar comunist nu poate sa fie! daca vb numai de bani mai ca mi placea, dar asa sunteti pe langa subiect!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută