Recomandăm cetățenilor din Hunedoara să nu iasă din case în acest weekend. Lipsesc polițiști!

Chiar dacă o să vi se pară exagerată recomandarea noastră, cetățenii din Hunedoara ar trebui să știe că pe cei care conduc Inspectoratul de Poliție Hunedoara îi doare fix undeva de siguranța lor. O decizie halucinantă a cms. șef Bârlea, inspectorul șef al IPJ Hunedoara, va face ca în acest weekend prelungit, în niciuna dintre cele 3 zile libere, să nu fie planificat în serviciu niciun polițist de la judiciar.

Cu alte cuvinte, în afara de patrula de ordine publică, niciunul dintre polițiștii din cadrul structurilor poliției judiciare nu va fi de serviciu. Aceștia vor fi chemați de acasă, din timpul lor liber, doar dacă va fi sesizată o faptă de natură penală. Cu toate că art. 17 alin. 2 din Ordinul MAI 577/2008 obligă șefii unității să planifice în serviciu cel puțin 1/3 din efectivele structurilor operative, inclusiv în zilele nelucrătoare, la Hunedoara e sat fără câini.

Justificarea acestei decizii aberante a inspectorului șef a fost motivată de faptul că nu se întâmplă mare lucru în weekend-uri. Pentru 2-3 tâlhării, violuri, furturi sau alte fapte de natură penală, domnia sa apreciază că nu are rost să planifice în serviciu polițiști.

El practic pune preț pe viața, integritatea corporală și patrimoniul cetățenilor, pe care îi lasă în voia sorții, la mila infractorilor. Mai jos aveți un extras din dispoziția sa prin care abrogă prevederea care obliga la planificarea polițiștilor din structurile poliției judiciare în serviciu și lasă descoperit întreg județul, pentru ca evazioniștii, contrabandiștii, tâlharii și toate celelalte categorii de infractori să își facă de cap, știind că nu are cine să îi prindă.

Ceea ce este și mai ciudat, este faptul că prefectul județului, Călin Marian, a fost informat despre această situație încă de săptămâna trecută, iar dacă inițial i s-a părut și lui revoltător ca hunedorenii să fie lăsați fără polițiști judiciariști în weekend-uri și după ora 16:00 în timpul săptămânii, ulterior acesta și-a schimbat poziția la 180 grade și a achiesat la poziția inspectorului șef.

Așadar, apelăm la mila infractorilor și le cerem să fie „fair play”, și să nu acționeze în acest weekend. De altfel, rugămintea noastră este să ia cunoștință despre programul de mai jos și să fure, violeze, tâlhărească etc. doar de luni până vineri de la 08:00 la 16:00 iar în weekend-uri și sărbători legale să se odihnească și asta pentru că polițiștii nu mai vor să o facă din timpul lor liber, neplătiți.

În România anului 2023, cu pretenții de Schengen, din cauza unui inspector șef care nu mai are simțul realității, și de altfel care trebuia să iasă demult la pensie, fiind menținut în funcție doar cu acordul ministrului Bode, un întreg județ măcinat de sărăcie și marcat de o situație operativă încărcată, este lăsat la mâna infractorilor.

Am transmis deja mai multe sesizări Inspectoratului General al Poliției Române, Avocatului Poporului și Ministerului Afacerilor Interne pentru a interveni de urgență în vederea asigurării unui climat de siguranță corespunzător.

P.S. Stimați cetățeni, ne cerem scuze în numele analfabeților funcțional care conduc IPJ Hunedoara, iar până când va interveni conducerea Poliției Române și vor fi din nou polițiști judiciariști în serviciu, Dumnezeu să vă aibă în pază!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Recomandăm cetățenilor din Hunedoara să nu iasă din case în acest weekend. Lipsesc polițiști!

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută