Protestul polițiștilor de la Mangalia a avut succes

Ieri, 6 decembrie, în intervalul orar 12:00 – 14:00, în incinta Poliției Municipiului Mangalia, s-a desfășurat protestul Filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, față de comportamentul și abuzururile comise de împuternicitul adjunct al șefului Poliției Mangalia, cms. șef Gabriela Iacob. Vă reamintim că „stimabila”, după ce a rămas la conducerea unității, urmare a concediului de odihnă al șefului Poliției Mangalia, a început să-și alimenteze ego-ul de „șefă” prin modificarea programului de lucru cu încălcarea tututor prevederilor legale incidente, planificând polițiștii singuri în serviciu, fără să le respecte cele două zile de repaus săptămânal, fără să respecte timpul de refacere a capacității de muncă între două zile de muncă, dar și reamintindu-le agenților de poliție că ei sunt pe stradă să amendeze cetățenii, nu să prevină faptele antisociale.

Organizația noastră a reacționat prompt, prin sesizarea acestor aspecte către conducerea Poliției Române, dar și către IPJ Constanța și chiar a hotărât împreună cu agenții de ordine publică să organizeze un protest în fața Poliției Municipiului Mangalia. Față de aceste măsuri luate de organizația noastră am avut mai multe surprize pe parcurs, care ne-au demonstrat încă o dată că prostituția sindicală/profesională se practică cu succes.

În primul rând, deși inspectorul șef știa și era conștient de abuzul grosolan al „șefei” frustrate că nu este respectată de subalterni prin pupatul mâinilor și periatul treselor, a luat poziția struțului și s-a ascuns în spatele „am dispus verificări și după finalizare vom analiza”. Păi ce să mai analizeze când există de la începutul anului o dispozitie emisă tocmai de el prin care stabilește că programul la Mangalia este de 12/24, 12/48, iar o împuternicită „dă o dispoziție”, pe care nici nu avea dreptul să o emită, să schimbe programul?! Este evident că există o „castă” a șefilor care fac scut atunci când unul dintre ei este reclamat pentru abuzurile comise.

În al doilea rând, este de precizat că niciunul dintre sindicate nu a vrut sa organizeze protest, fiind nevoiți să îl organizăm singuri. Mai mult, înainte cu o zi de data protestului, la sediul IPJ Constanța a avut loc o întâlnire între reprezentanții conducerii IPJ Constanța și organizațiile sindicale. Sigur că motivele și  justificările invocate ca pretext pentru modificarea ilegală a programului de lucru nu au mulțumit reprezentanții organizației noastre și aceștia și-au menținut poziția organizării protestului dacă nu se revine la programul de lucru legal anterior stabilit , de 12 ore. Celelate organizații, ATENȚIE, și-au asumat că „se vor abține de la orice apariție publică pe acest subiect”, aspect confirmat tocmai de comunicatul de presă remis în cursul zilei de ieri de IPJ Constanța.

În urma celor prezentate, reprezentanții sindicatelor au precizat că se vor abține de la orice apariție publică pe acest subiect, până la finalizarea verificărilor și primirea unui punct de vedere oficial al IPJ Constanța cu privire la cele sesizate. Cu toate acestea, Sindicatul Polițiștilor Europeni – Europol și-a menținut intenția de a organiza în data de 6 decembrie a.c., în intervalul orar 12:00-14:00, o acține de protest în fața Poliției municipiului Mangalia. – comunicat IPJ Constanța

Mai mult, după ce au bătut palma cu conducerea IPJ Constanța, reprezentanții SNAP s-au afișat la sediul Poliției Mangalia unde le-au transmis polițiștilor că nu ar fi bine să facă protestul. Deci în loc să existe solidaritate și unitate între noi, pucioșii pensionari, pseudo-lideri de sindicat cum e Surugiu, ajung să facă jocurile conducerii și să îi determine pe oameni să renunțe la singura și cea mai eficientă armă pe care sindicatele o au la dispoziție, protestul.

În ziua protestului, conducerea IPJ Constanța era convinsă că nu se vor strânge polițiștii și implicit nici nu a existat o reacție pentru a îndepărta abuzurile „șefei”. Cu toate acestea liderul organizației noastre, Daniel Avasilcăi a mobilizat peste 30 de colegi pentru a participa la protest și chiar au venit polițiști din alte unități pentru a susține cauza. Imediat după, în încercarea de limitare a vizibilității în mass-media a protestului, șeful Poliției Mangalia a luat legătura cu liderul Daniel Avasilcăi și i-a spus acestuia că este dispus să își asume el faptul că a fost o ilegalitate modificarea programului și că este dispus să revină la programul de 12/24, 12/48.

Cu câteva minute înainte de terminarea protestului, după ce deja am marcat victoria, văzând că e rost de expunere mediatică și de imagine, a aterizat tocmai de la București, nimeni altul decât pensionarul MAI, Dumitru Coarnă. Fără scrupule, acesta s-a așezat în fața colegilor și a camerelor de la presă, ca și cum el era artizanul mișcării. Perversitatea acestui individ a mers până acolo încât pe pagina SNPPC-ului și-a pus poze cu el în fața colegilor, a decupat steagurile cu EUROPOL și a scris în postare că mulțumește polițiștilor care au spus prezent „la pichetarea SNPPC”. Cam acesta este comportamentul parazitar al unui lider pensionar care crede că poate prosti opinia publică și să își însușească acțiuni care nu îi aparțin. Dar într-un fel înțelegem, că doar metehnele comunistoido-securiste nu se uită așa de ușor.

Din fericire, suntem în era informației unde oamenii nu mai pot fi manipulați și prostiți. Pe această cale, dorim să apreciem modul în care a gestionat situația liderul Daniel Avasilcăi, dar și colegii care au înțeles că doar prin unitate putem să ne revendicăm drepturile. Cât despre Surugiu și Coarnă, vă lăsăm pe voi să vă imaginați ce fel de lideri sunt și ce fel de jocuri de culise practică, dacă s-au preatat la asemenea atitudini în acest caz.

Viitorul ne aparține!

Echipa SIndicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Protestul polițiștilor de la Mangalia a avut succes

Distribuie

2 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.