Protestăm pentru acordarea restanțelor salariale

Așa cum v-am informat anterior, polițiștii vor fi din nou în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante pe care Guvernul României a considerat de bunăcuviință să le înghețe. Astfel, sub pretextul că aplicarea legii salarizării nu este posibilă, în timp ce alte categorii socio-profesionale au beneficiat în acest timp de diverse majorări salariale, constatăm că se împlinesc 2 ani de când drepturile noastre salariale restante au fost înghețate.

În aceste condiții, Sindicatul EUROPOL continuă seria de proteste prin care nu revendicăm majorări salariale, ci doar respectarea legii și acordarea restanțelor ce ni se cuvinîntrucât ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din când în când promisiuni deșarte sau doar firimituri.

De asemenea, trebuie să eliminăm percepția publică greșită conform căreia în această instituție curge lapte și miere, întrucât la acest moment dublarea ratelor la bănci, creșterea prețurilor la alimente, energie și carburanți, au condus la diminuarea veniturilor polițiștilor cu peste 50%, iar dacă ne dorim siguranță și integritate, în contextul aderării la spațiul Schengen, trebuie să înțelegem în mod definitiv că cel mai relevant factor în creșterea corupției este salarizarea mizeră de care au parte polițiștii în prezent.

Astfel, mâine, 19 octombrie 2022, începând cu ora 11:00 vom protesta în fața Ministerului Afacerilor Interne pentru susținerea aplicării Legii nr. 153/2017, act normativ ce a fost suspendat prin ordonanțe de urgență începând cu anul 2020.

Trebuie să înțelegem că de pe margine nu se poate schimba cursul destinului nostru și nu vom putea să mai asigurăm traiul zilnic pentru familiile noastre, ci doar printr-o implicare activă și o participare masivă la protestele organizate vom putea determina factorii guvernamentali să-și îndrepte atenția asupra drepturilor noastre și să înțeleagă importanța muncii noastre pentru societate.

Sindicatul EUROPOL: Protestăm pentru acordarea restanțelor salariale

Distribuie

Un răspuns

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută