Protest pentru democrație! Îl apărăm pe Raul Ghenciu

Unii șefi de inspectorate de poliție cred că ei sunt mici dumnezei și că libertatea de exprimare a polițiștilor reprezintă o interdicție născută odata cu angajarea în sistem. Iar pentru aceasta, se folosesc de mijloacele bine cunoscute pentru a intimida, hărțui și agasa subalternii care îndrăznesc să ridice capul din pământ. Că doar polițistul care gândește și vorbește liber trebuie pus cu botul pe labe, asemenea cazurilor din vremea securității când te făceau nebun cu „acte în regulă” numai să nu cumva să îi molipsești și pe ceilalți.

Mințile unora cu funcții de conducere au rămas încarcerate în celulele gândirii comuniste iar starea de normalitate li se pare un abuz îndreptat împotriva lor. Acest lucru se întâmplă la IPJ Mehedinti unde polițistul Raul Ghenciu este hărțuit continuu, încă din momentul în care a participat la adunările publice, fără apartenență politică, de contestare a OUG 13. Chiar dacă atunci a scăpat nepedepsit doar pentru că povestea sa a devenit virală pe site-urile de socializare și simplii cetățeni i-au luat apărarea, acum revine în prim plan și se află în pericol doar pentru că a avut „tupeul” să spună ce gândește.

Din momentul în care a emis judecăți de valoare și le-a postat pe canalul personal de youtube, conducerea IPJ Mehedinți a intrat în fibrilații, primind comenzi clare de a-l reduce la tăcere! Comentariile acestuia se referă în special la potențialele riscuri pe care le-ar avea modificările legislației penale și de procedură penale dar și la nepăsarea generalizată a societății civile față de chestiuni care o vor afecta indirect. https://www.youtube.com/watch?v=-m4_2s0zPLE

Probabil, executând o comanda primita de la partid, șeful inspectoratului, numit provizoriu, a decis ca polițistul trebuie cercetat disciplinar de îndată. La o minte îngustă nu au cum să prinda ideile și părerile venite dintr-o gândire libera. Semnalul este foarte clar. Se doreşte suprimarea oricărei tentative a poliţiştilor de a se împotrivi mârşăviilor de ordin socio-economic şi legislativ care se petrec în ţară, cu impact direct asupra bunăstării şi siguranţei tuturor românilor, iar folosirea dreptului fundamental la libera exprimare este interpretată ca un atac la integritatea “Sistemului” condus de politicieni şi managerii aserviţi acestora.

E de notorietate faptul că, în actuala conjunctură politică majoritară, şefii din Poliţia Română sunt doar împuterniciţi pe funcţii pe perioade de 6 luni, tocmai pentru a putea fi controlaţi politic, căci politic fiind înscăunaţi, tot politic pot fi revocaţi din funcţie, oricând în cursul perioadei de împuternicire, bineînţeles dacă nu răspund la comenzile politice.

Aşadar, poliţistul agreat de sistem este acela care nu se informează şi urmează ordine fără a gândi, cu intenţia vădită a politicienilor de a-l transforma cu ajutorul uneltei denumite “manager”, într-o simplă masa electorală de manevră dusă cu zăhărelul la urne prin promisiuni deşarte de ordin financiar.

Dar uitaţi că din tenebrele sistemului mai apar şi poliţişti curajoşi care îşi asumă responsabilitatea de a se exprima liber. Iar pentru că acești polițiști sunt pe cale de dispariție, ca un exercițiu de democrație și de solidaritate, din care sperăm totuși să învețe ceva și inspectorul șef, vă cerem sprijinul și vă anunțăm că în data de 30.07.2018, între orele 12.00-15.00, ne adunăm în fața IPJ Mehedinți unde să lansăm acțiunea de susținere a colegului nostru RAUL GHENCIU sub egida PROTEST PENTRU DEMOCRATIE !!!

Iar pentru șefii care vor sta în cap pentru a nu fi „aprobată” acțiunea noastră, îi îndrumăm să citească cu atenție și de 2-3 ori, prevederile art. 3 din Legea 60/1990 „Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Credem în libertatea de gândire și de exprimare, caștigate prin sacrificii umane în Decembrie ’89!
Îi asteptăm lângă noi pe polițiști și deopotriva pe cetățenii care vor să îl susțină pe colegul nostru care este cercetat disciplinar și se dorește a fi executat abuziv!

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Protest pentru democrație! Îl apărăm pe Raul Ghenciu

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută