Propuneri pentru uniforma polițiștilor de frontieră

Astăzi, începând cu ora 11.00 a avut loc o întrevedere cu conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în care a fost prezentată propunerea instituției pentru noua uniformă a polițiștilor de frontieră. Având în vedere schimbările legislative survenite cu incidență asupra uniformei polițiștilor, alegerea materialelor din care se va confecționa, alegerea designului acesteia, cât și firma care va confecționa uniforma, se preconizează ca termen de implementare luna ianuarie 2024. S-a propus ca uniforma va fi asemănătoare cu cea a polițiștilor din cadrul Agenției Frontex. Noua uniformă se va axa pe o calitate superioară a materialelor din care va fi confecționată și va avea un design cu totul diferit față de cea actuală, aceasta creând flexibilitate și mobilitate.

Uniforma polițiștilor de frontieră va avea două componente:

• ținuta de reprezentare-ceremonie;
  • ținuta de serviciu;
  1. Ținuta de reprezentare-ceremonie :
  • șapcă(caschetă barbați) stofă sau pălărie (femei);
  • căciulă iarnă;
  • costum stofă: sacou bleumarin, pantaloni bleumarin(barbati, femei) , fustă bleumarin(femei);
  • scurtă bleumarin;
  • pardesiu bleumarin- element nou introdus în ținută;
  • cămasă bleumarin;
  • cămașă albă bumbac -poliester cu mânecă lungă și mânecă scurtă;
  • pantofi(design modern față de cel actual);
  • ghete piele(bărbați și femei);

2. Ținuta de serviciu:

• șapcă model Frontex, bleumarin;
  • beretă bleumarin;
  • pantofi tactici stil ”adidas”, antistatic, impermeabil și imperrespirant;
  • pantaloni tactici- model Frontex, material rezistent cu buzare laterale și la spate;
  • bluză tactică- bumbac și elastan;
  • jachetă model Frontex , tip Softshell;
  • bluză tactică(pelerină);

Având în vedere că la aceasta ședință au fost prezentate doar propunerile avute ân vedere de IGPF, în săptămânile care urmează va avea loc o consultare a structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră cu toate organizațiile sindicale pentru a  se putea centraliza propuneri și din partea acestora, după care va avea loc o nouă întâlnire la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră unde se vor debzbate toate acestea  și se va lua o decizie cu privire la noul model.

Până la următoarea ședință, așteptăm  din partea tuturor polițiștilor de frontieră sugestii cu privire la ce îmbunătățiri se pot aduce noii uniforme a polițiștilor de frontieră pentru a le putea susține în cadrul discuțiilor ce vor avea loc. Propunerile se trimit pe email la adresa secretargeneral@sindicateuropol.ro și vor fi în concordanță cu prevederile  HG nr. 985/2021 pentru modificarea și completarea HG nr. 1061/2002.

Sindicatul EUROPOL: Propuneri pentru uniforma polițiștilor de frontieră