Propagandă și multe gogoși despre legea salarizării

Suntem obligați să luăm atitudine față de manipularea practicată, dar și față de tentativa de deturnare a atenției de la problema existentă în acest moment pe salarizarea polițiștilor, respectiv modul de aplicare a HG 1/2017.Ieri, 06.03.2017, la sediul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, au fost chemați telefonic liderii de sindicate, chiar și reprezentanți ai unor asociații pentru a dezbate…atenție, proiectul Legii salarizării unitare. De fapt, toată acțiunea a avut un scop mediatic, pentru ca cei trei miniștri, de la muncă, interne și dialog social să puncteze încă o consultare de „succes” a sindicatelor.

Am scris ieri, înainte de ședință că organizația noastră nu va legitima niciun fel de demers subiectiv situat în afara cadrului legal privind dialogul social. Iar singura excepție va fi reprezentată de situațiile în care ni se va permite să transmitem în direct discuțiile, așa cum se întâmplă de altfel și la dezbaterile publice organizate în temeiul Legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Iar discuțiile din cadrul acestei întâlniri ne-au confirmat temerile. Practic, s-au vorbit vorbe, nu s-a pus în discuție niciun proiect privind salarizarea, ci doar a fost aruncată în joc o grilă de salarizare neasumată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale. În acest moment, Ministerul Muncii și Justiției Sociale nu are un proiect de lege privind salarizarea unitară, ci doar testează marea cu degetul și încearcă să ne vândă gogoși, pe care unii lideri le-au și gustat.

Spunem asta deoarece, pe site-ul Ministerului Muncii ultimul proiect de act normativ promovat este o HG și nicidecum proiectul legii salarizării unitare. Vă reamintim că în conformitate cu prevederile art. 6 din Legea 52/2003, inițiatorul unui act normativ este obligat să publice un anunț referitor la această acțiune în site-ul propriu, să-l afișeze la sediul propriu, într-un spațiu accesibil publicului și să-l transmită către mass-media centrala sau locală, după caz.

Așadar, puteți constata faptul că se merge „pe burtă” și se vorbește despre un proiect de act normativ care nu există în acest moment.

Mai mult, din comunicatul de presă al Ministerului Muncii și Justiției Sociale suntem informați că liderii prezenți la această ședință „au căzut de acord” asupra proiectului legii salarizării. Cu toate acestea, reprezentanții sindicatelor prezente tac mâlc și refuză să iasă cu cifre, motivând că nu vor să creeze confuzie.  Vă spunem noi că în acest moment nici măcar nu există o grilă asumată și nici un impact financiar asupra salarizării din familia apărare, ordine publică și securitate națională.

Sursa: http://www.mmuncii.ro/j33/index.php/ro/comunicare/comunicate-de-presa/4798-cp-discutii-sindicate-ordine-publica-06032017

Din păcate, dorința unor lideri sindicali de a ieși în evidență naște monștri. Iar în materialul filmat de  jurnaliștii de la stiripesurse.ro, avem cea mai reprezentativă  sceneta, tipică circului. Avem “lideri” care ne spun că “agenții e talpa” sau alții care spun că HG 1/2017 “anulează toate sporurile și adaosurile”.

Organizația noastră solicită ca înainte de orice discuții pe proiectul legii salarizării, sa fie aplicată corect HG 1/2017 în sensul de a fi scoase din salariul de funcție sporurile și adaosurile, iar toate sporurile să fie calculate la noul cuantum al salariului de funcție, de cel puțin 1450 lei.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: Propagandă și multe gogoși despre legea salarizării

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Președintele Băsescu a zis : fără ,,talpă “nu există nimic și totuși ” sistemul” funcționează și trebuie să funcționeze pt binele tuturor.

  2. Dragi colegi…daca nici acum nu ne mobilizam…pana cand mai induram umilinta lor ? Nu trebuie sa cedam nimic…HG 1/2017 TREBUIE aplicata…Trebuie sa iedim cu totii la FIECARE miting…indiferent de sindicat… Si eu am temerea ca unii leaderi ne vand…dar asta se poate NUMAI cu “aportul” nostru…daca vom fi uniti si multi…NU MA INTERESEAZA CA SPUN “NU SUNT BANI”…pentru ibvatamant , sanatate, comunitari, etc. au gasit…si totusi…au emis o lege…SA O RESPECTE. #respectatilegea.

  3. Din ce se observa…din ce si cum comunica sindicatele pentru mine ( si pentru alti colegi cu care am discutat ) , acestea au cazut deja la intelegere cu guvernantii…TRAGERE DE TIMP…atat…pe card NIMIC. Trebuie sa crestem presiunea atat pe guvernanti cat si pe cei ce ar trebuii sa ne reprezinte. Sunt membru de sindicat ( nu conteza care anume), nu am functii in sindicat si nu intentionez sa detin…dar este timpul sa ne reorientam catre cei care NE REPREZINTA. Vad ca SNAP tace, SNPPC abureste, PRO LEX tace…EUROPOL prea putin si doar online…DIAMANTUL nu are forta si sta in umbra SNAP… , SED LEX inexistent.Daca vrem sa obtinem ceva TREBUIE SA FACEM CEVA…TREBUIE CERUTA DEMISIA MINISTRULUI MAI si a intregii sale echipe , in frunte cu marele DRAGULIN…Suntem POLITISTI…cum se numesc cei ce incalca legea ? INFRACTORI…cum poate fi condus MAI ( si guvernul ) de INFRACTORI ?
    Vreau sa vad…un sindicat ( oricare)…face plangere penala la DNA ?…

  4. MARE VICTORIE…ANUNT SNPPC : s-a mai constituit o comisie !…o intrebare : SUNT INTREGI LA CAP ? …tu ceri #respectatilegea sau ne vinzi ? Este clar pentru mine ca au interese ascunse…si sed lex si pro lex. NOI VREM SA #respectatilegea…HG 1/2017.
    Toti la miting(uri)…si presiune pe ei sa nu renunte la organizarea mitingurilor. Daca nu respecta legea…sa plece.

  5. Am vazut acum comuniatul snppc…ne-au vandut…ies din snppc…si am sa conving cat mai multi colegi…s-au imbuibat…sa le fie rusine.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută