Proiect privind anularea amenzilor date în starea de urgență

Un proiect de lege privind anularea amenzilor aplicate pe durata stării de urgență, fără să mai fie nevoie de contestarea acestora în instanță, a fost  trimis partidelor politice spre  consultare. Conform proiectului de act normativ, procesele verbale emise în baza Ordonanței  de urgență a Guvernului nr. 1/1999 se declară nule. Amenzile plătite total sau parțial se returnează celor care le-au plătit, la cerere, iar cei care nu au plătit aceste sume nici nu le vor mai plăti și nu vor fi executați silit.

Mai mult de atât, Ministerul Finanțelor va avea  la dispoziție 10 zile de la intrarea în vigoare a legii să stabilească  o procedură pentru restituirea banilor celor care au plătit amenzile. Proiectul mai prevede  de asemenea că nu vor fi anulate sancțiunile celor care au încălcat măsurile de izolare și carantină și cele date pentru tulburarea liniștii publice.

Din cauza actelor normative  prost făcute, caracterizate printr-o tehnică legislativă deficitară, fără a fi  întrunite exigenţele de claritate, precizie şi previzibilitate, fiind astfel incompatibile cu principiul fundamental privind respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, precum și principiul restrângerii proporționale a exercițiului drepturilor și libertăților fundamentale, activitatea polițiștilor va fi anulată de  incompetența celor care legiferează.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Proiect privind anularea amenzilor date în starea de urgență

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută